Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gary Anderson

Gary Anderson naar vijfde WK-Finale

Nadat bekend werd dat Gerwyn Price de eerste finalist is voor het WK 2021, mogen Dave Chisnall en Gary Anderson uitvechten wie zijn opponent word.

Dave Chisnall speelde overweldigend tegen Michael van Gerwen, maar zal dat ook lukken tegenover Gary Anderson. De Schot mocht aan de wedstrijd beginnen, won zijn eigen leg [1-0] net zoals Chisnall [1-1], gevolgd door een strakke 124-finish van Anderson [2-1]. Waar Anderson zelfs in de leg van Chisnall kreeg, maakte hij de eerste set toch echt pas af in de laatste leg (1-0). Toch leek de Schot beter begonnen aan de wedstrijd dan de Engelsman.

In de tweede set liet ‘Chizzy’ meteen zijn sterke kant zien, hij gooide een 170-finish om zijn eigen leg te winnen [0-1]. Problemen op de dubbel voor Anderson, liet Chisnall de kans om voor het eerst in de wedstrijd te breaken [0-2]. Gemiste kans na gemiste kans op de dubbels, eindigde in opnieuw een 2-2 leg tussenstand. Toch weet Chisnall zijn eigen set ‘steady’ op te pakken met een 78-finish (1-1).

Ook in de derde set moet er een laatste leg gespeeld worden. Ondanks een sterke laatste leg van Chisnall, gooit Anderson een belangrijke finish uit en pakt de set (2-1). In de navolgende set van Chisnall, pakt Anderson direct de eerste twee legs op wat mogelijk een cruciaal moment in de wedstrijd kan blijken. Anderson bleef slordig op de dubbels, maar wist wel de set op zijn naam te schrijven (3-1).

Comeback Chisnall?

Toch leek Chisnall nog niet bespeeld. In de vijfde set komt de Engelsman met 2-1 in legs voor door een 124-finish uit te gooien. Dit bleek voldoende om de set terug te breaken en misschien wel terug in de wedstrijd te komen (3-2). Chisnall moest zijn eigen set houden om terug in de wedstrijd te komen. Hij begon direct goed en kwam – mede dankzij missers van Anderson – op 1-2 voorsprong. Anderson weet met een 80-finish zijn leg te behouden en dus moeten de twee mannen opnieuw een laatste leg afwachten. Helaas voor ‘Chizzy’ verliest hij zijn eigen set door fouten te maken in de laatste leg en moest Chisnall van voor af aan beginnen met zijn comeback (4-2).

Kan een sterke zevende set [1-3] dan toch zorgen voor een Engelse comeback (4-3)? Dan moet Chisnall wel zijn eigen legs houden, want na de pauze wist de Schot direct te breaken [1-0]. Desondanks wist hij er geen gebruik van te maken. Anderson kwam terug en pakte de set (5-3).

In de laatste set van de wedstrijd maakte Chisnall opnieuw fouten. Anderson boekte zijn finaleplaats via dubbel 6 (6-3). De Schot gaat naar zijn vijfde WK finale.

Gemiddelden / Finishpercentage:
Gary Anderson: 100.03 /36.67%
Dave Chisnall: 98.57 / 35.56%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *