Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Gary Anderson tweede halve-finalist; Chisnall uitgeschakeld

Een potje die nog wel tussen twee grote namen ging was deze: Dave Chisnall tegen Gary Anderson. De schot was de grote favoriet, maar kon hij het ook waarmaken?

Gary Anderson behaalde de kwartfinale door het verslaan van Kevin Burness in zijn eerste ronde met 3-1, de moeizame overwinning op Jermaine Wattimena (4-3) en de net zo moeizame overwinning op Chris Dobey met dezelfde cijfers (4-3). Nu doet de Schot Anderson aan.

Dave Chisnall behaalde de kwartfinale door het verslaan van Josh Payne in de eerste ronde met 3-2, wat geen gemakkelijke wedstrijd voor Chisnall was, de grote overwinning op de Belg Kim Huybrechts (4-0) en de overwinning met dezelfde cijfers op Jamie Lewis (4-0). Toch was de Engelsman geen favoriet voor deze wedstrijd en moest hij Anderson verrassen om kans te maken op een Halve-Finale-Ticket.

De Wedstrijd
Dave Chisnall begon niet best, Anderson begon dus al snel de wedstrijd te regeren. De eerste set werd met 3-0 in legs opgepikt door de Schot. Vervolgens lukte het Dave Chisnall in de tweede set opnieuw niet om een eigen leg te behouden, waardoor ‘The Flying Scotsman’ ook de tweede set gemakkelijk won waardoor er 2-0 op het scorebord kwam te staan. Set 3 werd spannender: Anderson verloor voor het eerst zijn eigen leg, maar dat was pas nadat Dave Chisnall dit deed, waardoor ook de 3-0 op de naam van Anderson geschreven werd.

In de vierde set verloor Chisnall opnieuw zijn eigen leg, maar omdat Anderson dit later op ook deed, kon Chisnall dankzij goede finishing zijn eerste set winnen (3-1). De vijfde set ging vervolgens weer vrij gemakkelijk naar Anderson (4-1), maar intussen ging Chisnall meer gas nemen, terwijl Anderson juist iets minder ging spelen. De zesde set ging dus, al was het nipt, naar de Engelsman (4-2). In de laatste set werd het nog even spannend met een gelijke stand in legs, 2-2, maar dankzij een 171 score op een cruciaal moment pikte Anderson ook de laatste set op.

Gary Anderson mag het in de halve-finale opnemen tegen Michael van Gerwen of Ryan Joyce.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *