Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gary Anderson wint Players Championship 1, Jeff Smith runner-up

Afgelopen middag is het eerste vloertoernooi van 2020 gespeeld in Barnsley. In totaal kwamen 19 Nederlanders in actie. Uiteindelijk wisten Jeff Smith en Gary Anderson de finale te bereiken. Lees hier meer. 

Route naar de finale
Jeff Smith begon zijn eerste vloertoernooi, sinds het behalen van een tourkaart op Q-School begin januari, met een nipte 6-5 overwinning op de geplaatste Dave Chisnall. In de tweede ronde werd Reece Robinson met 6-3 verslagen. Bij de laatste 32 overleefde Smith een gemiddelde van 100 van Dirk van Duijvenbode om zelf met 6-4 te winnen. In de laatste 16 kwam de Canadees terug van een 4-1 achterstand om uiteindelijk met 6-5 te winnen van Nathan Aspinall. In de kwartfinales kwam Smith 5-1 voor tegen de wereldkampioen, die helemaal terug kwam tot 5-5. Uiteindelijk hield Smith zijn eigen leg in 15 darts om met 6-5 te winnen. In de halve finales had ‘The Silencer’ geen problemen met Brendan Dolan, het werd 7-2 met een gemiddelde van 99,4!

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson, die goed aan het terugkomen is in vorm, begon de dag met een 6-3 overwinning op Christian Bunse met een gemiddelde van 107,5. In de tweede ronde werd Simon Whitlock eenvoudig weggezet met 6-1. In de derde ronde werd Gerwyn Price met 6-3 verslagen, inclusief een gemiddelde van 104,4. Bij de laatste 16 was de Schot met 6-2 te sterk voor de nummer 4 van de wereld Rob Cross. Ook in deze wedstrijd noteerde Anderson een gemiddelde van 106,1! In de kwartfinales werd Joe Cullen met een 6-2 overwinning naar huis gestuurd. In de halve finales was een goede vriend van Anderson, Adrian Lewis de tegenstander. Met een geweldige 130-finish in 12 darts wist ‘The Flying Scotsman’ de partij met 7-3 te winnen!

Finale
Jeff Smith won de bull en mocht de finale beginnen. Anderson begon echter heel scherp, met ene 14-darter plaatste Anderson meteen de break. Met een 15-darter verzilverde Anderson de break voor een 2-0 voorsprong. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee voor een 4-2 voorsprong voor de Schot. In de zevende leg miste Smith een 68-finish, met een 84-finish plaatste Anderson de tweede break. De break werd vervolgens verzilverd met een 15-darter voor 6-2. Met een 82-finish hield Smith zijn eigen leg voor 6-3. In de tiende leg miste Anderson 3 darts op de dubbel, waardoor Smith terug brak naar 6-4. Anderson gooide vervolgens een ijzersterke leg en brak met een 13-darter naar 7-4. Met een 86-finish pakte Anderson de titel met een 8-4 overwinning op Jeff Smith.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 98,0 / 44%
Jeff Smith: 93,8 / 33%

Nederlanders
Van de 19 Nederlanders werd Maik Kuivenhoven de beste Nederlander van de dag. Na 4 wedstrijden met 95+ gemiddeld was de kwartfinale het eindstation voor de speler uit Naaldwijk, Brendan Dolan was met 6-3 te sterk. Het toernooigemiddelde van Kuivenhoven kwam terecht op 97,61! Michael van Gerwen, Mike van Duivenbode, Dirk van Duijvenbode, Martijn Kleermaker en Derk Telnekes verloren bij de laatste 32. Brendan Dolan was met 6-4 te sterk voor de nummer 1 van de wereld, terwijl Van Duijvenbode en Telnekes met dezelfde cijfers verloren van Jeff Smith en Adrian Lewis. Van Duivenbode werd met 6-2 verslagen door zijn landgenoot Kuivenhoven. Kleermaker miste in de tiende leg een matchdart op tops, waarna Whitehead in de beslissende leg 116 uitgooide voor de overwinning met de Nederlander op dubbel 10.

9-darters
Tijdens Players Championship zijn er twee 9-darters gegooid in de eerste ronde. Mickey Mansell deed het in de eerste ronde tegen Nathan Derry met twee keer 180 en een 141-finish! Mansell wist de wedstrijd met 6-4 te winnen van Nathan Derry. De Nederlander Mike van Duivenbode gooide een 9-darter tijdens zijn 6-5 overwinning op Chris Dobey. Hij deed het met scores van 177 en 180 om uiteindelijk 144 uit te gooien voor de perfecte leg!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *