Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gary Anderson

Gary Anderson wint van Daryl Gurney

De tweede wedstrijd van deze avond in Milton Keynes ging tussen Gary Anderson en Daryl Gurney. Voor aanvang van de partij stond Anderson op een positie die recht zou geven op een plaats bij de laatste 4. Gurney staat, sinds Judgement Night, op de laatste plaats in de competitie.

IJzersterke Gary Anderson

Gurney mocht de partij beginnen en deed dit met verve. Anderson leek meteen al op een break af te stevenen, maar het was Gurney die dit ternauwernood voorkwam. Met Anderson op 40 wist Gurney 150 uit te gooien en zijn eigen leg te behouden. Ook leg 2 zou een prooi worden voor de Noord-Ier. Ook deze leg was er een hoge finish voor nodig, maar met een 116 finish ging de leg van Anderson wel naar Gurney. Om de break te verzilveren moest Gurney 148 van het bord zien te krijgen. Dit bleek echter iets teveel van het goede, waarna Anderson wist terug te breken door de dubbel 3 te raken. Met een 14-darter wist Anderson “zijn” vierde leg te behouden en de stand weer in evenwicht te brengen. Anderson leek op stoom te komen, want met een 11-darter wist Anderson weer een break te plaatsen. Gurney kreeg 2 darts om meteen terug te breken, maar de dubbel 15 werd gemist. Met een 14-darter verzilverde “The Flying Scotsman” de break. Ook leg 7 zou een break opleveren. Met een 50 finish wist Anderson “Superchin” opnieuw te breken en de stand op 2-5 in zijn voordeel te zetten.

Anderson mist veel, maar wint wel

Anderson bleef sterk doorspelen. Vanaf 75 werden nog 2 pijlen gemist voor de achtste leg, maar Anderson bewees ook de dubbel 1 te kunnen raken. Met een 2-6 voorsprong voor Anderson leek de wedstrijd vroegtijdig beslist. Een geweldige negende leg van beide heren zou uiteindelijk weer een leg voor Gurney betekenen. Met een 11-darter pakte hij een leg terug op Anderson. De Schot begon matig aan de tiende leg, waardoor Gurney kans kreeg om Anderson terug te breken. Vanaf 94 werd de bulls-eye gemist, waarna Anderson wel de bulls-eye wist te raken vanaf 83: 3-7. In leg 11 kreeg Anderson zijn eerste matchdart, waarna Gurney met zijn laatste pijl de dubbel 5 wist te raken. De twaalfde leg leek de laatste van de partij te worden, ware het niet dat Anderson 6 wedstrijdpijlen miste vanaf de dubbel 20, 10 en 5. Gurney profiteerde en via de dubbel 16 bracht hij de stand terug tot 5-7. Ook in leg 13 kwam er een matchdart voor Anderson, zijn achtste ondertussen. Wederom werd deze gemist en met een 17-darter ging de leg naar Gurney. Ook hier werd een laatste, veertiende leg gespeeld. Toch was het Anderson die de partij uiteindelijk toch zou winnen. Vanaf 28 zou wedstrijdpijl 11 van Anderson doel treffen waardoor Anderson de wedstrijd met 7-5 wist te winnen!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *