Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geblesseerde Aspinall wint groep tien van de PDC Home Tour

Op de zondagavond stond speeldag 10 van de Unibet Home Tour op het programma. Na de Nederlandse groepswinst op zaterdagavond was de winst van groep 10 voorbestemd aan een Engelsman: Nathan Aspinall, Steve Brown, Ryan Joyce of Simon Stevenson.

De PDC Home Tour is een nieuw opgezet toernooi bij de PDC. Vanaf vrijdagavond 17 April is er 32 avonden lang live darts te zien. Elke avond nemen 4 verschillende tourkaarthouders het tegen elkaar op vanuit hun eigen huis. De winnaar van elke poule kwalificeert zich voor de tweede ronde.

De eerste wedstrijd van de avond was tussen Nathan Aspinall en Steve Brown. Voor de wedstrijd had Aspinall al aangegeven dat hij door het hardlopen een enkelblessure had opgelopen, maar het had blijkbaar weinig effect in de wedstrijd want de eindstand bleek 5-2 in het voordeel van Aspinall. De tweede wedstrijd was tussen de andere twee mannen: Ryan Joyce en Simon Stevenson. De wedstrijd was niet op een al te hoog niveau,  maar Ryan Joyce wist, met dezelfde score als Aspinall, zijn eerste wedstrijd te winnen.

De tweede ronde aan wedstrijden ging daarna van start met de verliezers van de eerste wedstrijden aan de start. Het eindigde in een eenzijdige 5-1 overwinning voor Steve Brown, Simon Stevenson gooide namelijk rond de 73 gemiddeld. Daarna mochten de twee winnaars van de eerste ronde het tegen elkaar opnemen. ‘The Asp’ was de speler die het meeste van zijn kwaliteiten liet zien, een 99 gemiddelde tegen een 90 gemiddelde van Joyce resulteerde in de 5-2 overwinning voor Aspinall.

Met 4 punten voor Aspinall en 2 punten voor Joyce en Brown was alles nog mogelijk in de laatste ronde aan wedstrijden. Joyce tegen Brown stond als eerste op het programma en in die wedstrijd moest één van de twee mannen een ruime overwinning pakken om nog zicht te houden op de groepsoverwinning. Een ruime overwinning is het niet geworden, maar een 5-3 overwinning voor Steve Brown betekende dat Aspinall in zijn laatste wedstrijd tegen Stevenson maar 1 leg mocht pakken om ervoor te zorgen dat Steve Brown als groepswinnaar aangewezen mocht worden. Alhoewel pakte Aspinall de eerste 2 legs in zijn laatste wedstrijd al waardoor hij als groepswinnaar door mocht naar ronde 2, de wedstrijd eindigde in 1-5 voor de man uit Stockport.

Hier beneden staan alle statistieken en de uiteindelijke groepstabel:

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *