Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Geëmotioneerde Smith na bereiken van finale: ‘Ik kon niet verzwakken’

Michael Smith staat in zijn allereerste WK finale, hij versloeg zondagavond Nathan Aspinall met 6-3 in de halve finales. Na afloop sprak Smith met Arjan van der Giessen.

“Ik kwam erg snel op een 2-0 voorsprong, volgens mij won ik de eerste 6 legs van de wedstrijd. Nathan kwam vervolgens enorm goed terug, met wat hij kan. Ik dacht je kunt niet verzwakken, alles kansen moet je pakken en die D9 was zo belangrijk. Nathan maakte het me heel moeilijk vanavond. Hij gooide erg veel 140’ers en 180’ers, en ik dacht wat moet ik hieraan doen? Ik ben 28 en huil nu als een meisje”, aldus een geëmotioneerde Michael Smith.

Dit is Smith zijn achtste deelname aan het WK en dit jaar is het dan eindelijk gelukt voor ‘Bully Boy’. “Ik probeer het al zolang om die finale te halen, en mijn kans was toen ik 3-0 voorstond tegen Raymond maar toch met 5-4 verloor. Dit jaar ben ik in elke wedstrijd de favoriet geweest en ik gaf alles wat ik in me had. Ik kon niet meer geven tegen Nathan, maar gelukkig heb ik gewonnen. Fysiek ben ik nu echt enorm kapot.”

Michael Smith treft 1 januari 2019 Michael van Gerwen in de WK finale!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.