Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Diogo Portela

Geen broers Portela op World Cup, zeven teams bekend

De PDC World Cup of Darts, ook wel het WK darts voor landenteams, wordt pas gehouden van 9 t/m 12 september, maar langzamerhand worden er steeds meer teams bekend. Brazilië werd deze week het zevende land dat haar deelnemers bekend maakte.

In het Duitse Jena zullen (naar alle waarschijnlijkheid) 32 landen aan de start staan van de PDC World Cup of Darts. Met opkomende landen als Portugal, Letland en Kroatië, is het nog maar de vraag welke 32 landen zullen worden uitgenodigd voor het prestigieuze koppeltoernooi. Zeven landen zijn in ieder geval al zeker van deelname.

In Brazilië werd er afgelopen week een kwalificatietoernooi georganiseerd voor de vacature naast Diogo Portela. Zé Mario Portela, de broer van Diogo, en Artur Valle behaalde de finale. Valle won met 6-2 en mag zich opmaken voor zijn tweede World Cup of Darts. In 2019 stond Zé Mario Portela ook al in de finale, maar werd ook toen verslagen door Artur Valle. Tot op het heden nog geen gebroeders Portela op de World Cup dus.

Wenqing Liu speelde zichzelf in Team China door als beste te eindigen in de online Chinese Premier League, terwijl Jianfeng Lu een kwalificatietoernooi won. Beiden maken hun debuut op het PDC podium.

In Gibraltar word Team Gibraltar altijd bepaald door de nationale ranking. Opnieuw stuurt Gibraltar een jong team naar de World Cup, met Justin Hewitt en Sean Negrette als beste twee darters van de nationale ranking. Negrette maakt zijn debuut op het PDC podium.

Ook in Japan werd een deel van het kwalificatietoernooi online afgegooid. Jun Matsuda en Toyokazu Shibata werden de beste twee darters van de zestien online qualifiers. Bekende Japanse darters als Seigo Asada, Yuki Yamada en Mikuri Suzuki kwamen niet in de buurt van kwalificeren.

Op de Filipijnen werd de WK qualifier gecombineerd met het kwalificatietoernooi voor de PDC World Cup of Darts. Waar Paolo Nebrida getreurd kon zijn om het verliezen van Lourence Ilagan en dus zijn kwalificatie tot Ally Pally, zal hij wel voor het eerst plaatsnemen in het team van de Filipijnen. Noel Malicdem presteerde teleurstellend.

In Rusland was het team al enige tijd bekend. Boris Koltsov is de enige Russische tourkaarthouder en is dus automatisch gekwalificeerd voor het team, terwijl Dmitriy Gorbunov nationaal rankingkampioen werd.

Ook Danny Baggish is een tourkaarthouder en is automatisch gekwalificeerd. Darin Young zou eerst Baggish gaan vergezellen in Team USA, maar de Amerikaanse vedette had geen behoefte aan deelname. In plaats van Young gaat Danny Lauby Amerika vertegenwoordigen.

Brazilië – Diogo Portela & Artur Valle
China – Jianfeng Lu & Wenqing Liu
Gibraltar – Sean Negrette & Justin Hewitt
Japan – Jun Matsuda & Toyokazu Shibata
Filipijnen – Lourence Ilagan & Paolo Nebrida
Rusland – Boris Koltsov & Dmitriy Gorbunov
VS – Danny Baggish & Danny Lauby

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *