Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - Dutch Darts Masters 2024

Geen cadeau voor Van Barneveld: Smith wint in Sindelfingen

Michael Smith heeft op de European Darts Grand Prix geen rekening gehouden met de verjaardag van Raymond van Barneveld. De Engelsman was met 6-5 te sterk voor ‘Barney’.

Op zijn 57e verjaardag mocht Raymond van Barneveld voor het eerst dit jaar aantreden in de tweede ronde van een European Tour-toernooi. Op de vloer greep de vijfvoudig wereldkampioen al een titel, op het podium moest het vanaf nu ook gaan lukken. Met Michael Smith kreeg hij een tegenstander van formaat, maar met een 14-darter liet de Nederlander meteen zijn intenties zien. Deze break verzilveren lukte echter niet, nadat hij drie pijlen op de dubbels miste. Finishes van 83 (Smith) en 84 (Van Barneveld) volgden, waarna het eerste gat ontstond.

Smith wist namelijk na het houden van zijn eigen leg een break te plaatsen: Van Barneveld kreeg vanaf 96 geen pijl op de dubbels en kreeg meteen de deksel op de neus. De Nederlander kreeg daarna de kans om terug te breken, maar na twee missers op dubbel 16 zag hij de Engelsman al op 5-2 komen. Wedstrijd gespeeld? Absoluut niet. Van Barneveld vond uit het niets weer het gaspedaal en won drie legs op rij, inclusief een 11-darter. In de beslissende leg leek hij Smith ook aan het bibberen te krijgen, maar een zege zat er net niet in. ‘Bully Boy’ gooide 83 uit om alsnog de wedstrijd te winnen en geen cadeau te geven aan ‘Barney’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael Smith: 94.79 / 46.2%
Raymond van Barneveld: 96.09 / 38.5%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *