Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dirk van Duijvenbode

Geen EK voor Van Duijvenbode, Evetts te sterk

Zaterdagmiddag werden de eerste 8 tweede ronde partijen van de Gibraltar Darts Trophy afgewerkt. In de eerste partij van de middag nam Dirk van Duijvenbode het op tegen Ted Evetts. Van Duijvenbode moest deze wedstrijd winnen om zich te kwalificeren voor het EK. Dat gebeurde uiteindelijk niet. Lees hier meer.

Ted Evetts begon de wedstrijd en deed dat met 16-darter in zijn eigen leg. Dirk van Duijvenbode leeg vervolgens ook zijn eigen leg te houden, maar miste twee pijlen op de dubbel. Evetts stapte in en brak met een 60-finish naar 2-0. Hij wist de break niet te verzilveren, met een 14-darter brak Van Duijvenbode meteen terug en hield via dubbel 18 zijn eigen leg voor 2-2. Een leg later kreeg de Nederlander de kans op de break, maar een 127-finish werd gemist op de bull. Hierdoor hield Evetts via dubbel 12 toch nog zijn eigen leg.

In de zesde leg kwam Van Duijvenbode in zijn eigen leg in de problemen, maar herstelde dat met een geweldige 160-finish voor 3-3. Een knappe 80-finish leverde Evetts wederom zijn eigen leg op. Een erg matige leg volgde van ‘The Titan’, Evetts profiteerde en brak met een 78-finish naar een 5-3 voorsprong. ‘Super Ted’ kon het niet in zijn eigen leg af maken, hij miste een single 16 voor een 76-finish. Van Duijvenbode strafte dat af en brak via dubbel 16 terug naar 5-4. De break werd met de beste leg van de wedstrijd verzilverd, met een 121-finish in 12 darts werd het 5-5. De Engelsman mocht de beslissende leg beginnen en deed dat erg constant. Met een 60-finish maakte Evetts het erg koel af en zien we hem zondag terug op de finaledag van de Gibraltar Darts Trophy. Helaas geen EK voor ‘Aubergenius’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ted Evetts: 91,07 / 54,55%
Dirk van Duijvenbode: 91,99 / 41,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *