Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geen finale voor De Graaf na spannende wedstrijd tegen Ashton

Van de 3 Nederlandse dames die begonnen aan de BDO World Trophy is er nog één over. In de halve-finale neemt Aileen de Graaf het op tegen Lisa Ashton.

Aileen de Graaf behaalde de halve-finale door Prisilla Steenbergen (4-0) en Mikuri Suzuki (4-2) te verslaan. Lisa Ashton, de nummer 1 geplaatste, deed hetzelfde door Corrine Hammond (4-0) en Casey Callagher te verslaan (4-2).

De wedstrijd begon erg evenwichtig. De eerste twee legs gingen ruim met de pijlen mee (1-1), er werden geen dubbels gemist. In de legs die volgde kwam het niveau dichter bij elkaar. Na een aantal missers van Lisa Ashton kon De Graaf de punten wegzetten op dubbel 10. Helaas mocht het niet baten, want Ashton gooide de dubbel met haar laatste pijl alsnog raak (2-1). De Graaf had het ritme gevonden en begon met een 180’er wat ervoor zorgde dat ze haar eigen leg met enig gemak pakte (2-2).

Ook de legs hierna gingen met de pijlen mee (3-3). Beide dames lieten een hoog niveau zien met meerdere 180’ers. In de achtste leg had Ashton al een kans voor de wedstrijd, maar ze wist 170 niet uit te gooien. Het werd 4-4. In de beslissende leg konden De Graaf en Ashton hun zenuwen moeilijk inhouden. Met name De Graaf begon met slechte beurten. Lisa Ashton liet uiteindelijk haar ervaring zien met een 180’er gevolgd door een 134-finish.

Ashton zal het in de finale opnemen tegenover Anastasia Dobromyslova of Lorraine Winstanley.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *