Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Moreno Blom - Dutch Darts Championship 2024

Geen nieuwe stunt: Blom hard onderuit tegen Dobey

Moreno Blom heeft het Dutch Darts Championship op harde wijze verlaten. De Nederlander kwam er totaal niet aan te pas tegen een degelijke Chris Dobey: 6-0.

Hij verbaasde op vrijdagavond vriend een vijand: met een gemiddelde van boven de 100 versloeg hij Ryan Joyce, waardoor hij een ticket boekte voor ronde twee. Met Chris Dobey kreeg hij een tegenstander van formaat. De Engelsman begon daarnaast ook nog scherp. Na een 15-darter in zijn eigen leg en een 16-darter voor de break kwam ‘Hollywood’ al snel op 2-0, waarna hij ook nog een keer zijn eigen leg hield. Blom leek met een 180 zich terug te vechten, maar kreeg directe een harde klap terug. Dobey gooide 130 uit, waardoor de stand al op 4-0 kwam.

Waar ronde één voor Blom nog aanvoelde als een sprookje, begon het een dag later bijna op een nachtmerrie te lijken. De hoge scores bleven uit, waardoor Dobey geen enkel moment echt onder druk kwam te staan. De nummer 13 van de wereld kreeg in zijn eigen leg 20 pijlen de tijd, waarna hij er met een 13-darter een einde aan maakte. Een harde les voor Blom, die toch tevreden kan zijn over zijn debuut op de European Tour.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Chris Dobey: 95.94 / 46,2%
Moreno Blom: 77.57 / 0%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *