Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Raymond van Barneveld - International Darts Open 2023

Geen oranje feestje: RVB verliest van Van den Bergh

Dimitri van den Bergh heeft het publiek in Leeuwarden in mineur achtergelaten: de Belg speelde fantastisch en kegelde publieksfavoriet Raymond van Barneveld eruit.

Raymond van Barneveld op een podium voor een uitzinnig Nederlands publiek: in Leeuwarden kwam het er dan eindelijk weer van. ‘Barney’ lijkt dit jaar weer in ouderwets goed vorm en in zijn eigen land hoopte hij dat ook te laten zien. Met Dimitri van den Bergh kreeg hij echter een pittige tegenstander voor de kiezen. De Belg miste in de eerste leg echter meteen drie pijlen op de dubbels, waardoor het eerste gejuich op kon stijgen. Met een 11-darter zette hij dit recht, maar Van Barneveld volgde met een sterk 12-darter. Toch kantelde de wedstrijd hierna in het voordeel van de Belg.

Nadat hij zijn eigen leg hield wist Van den Bergh een break te grijpen in 11 pijlen. Een 15-darter volgde, waardoor de stand op 4-2 kwam. Het publiek werd steeds stiller, zeker nadat Van Barneveld twee pijlen miste om terug in de wedstrijd te komen. Vanaf 5-2 miste Van den Bergh daarna één matchdart, waardoor Van Barneveld de wedstrijd nog even in leven kon houden. Een overwinning zat er echter niet in: met een 12-darter was het ‘The Dream Maker’ die de zege kreeg.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Raymond van Barneveld: 91.92 / 42.9%
Dimitri van den Bergh: 105.62 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *