Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Richard Veenstra - PDC World Championship 2024

Geen problemen voor Veenstra: ‘Flyers’ wint weer op European Tour

In België was Richard Veenstra al succesvol, maar ook in Duitsland is ‘Flyers’ begonnen met een zege. Oliver Müller werd met 6-3 aan de kant gezet.

Met het plaatsen voor de eerste drie European Tour-toernooien is Richard Veenstra goed begonnen aan 2024. In België wist hij in ronde één zelfs te winnen van Nathan Aspinall, dus met het vertrouwen zit het ook wel goed. In Duitsland mocht hij zijn toernooi openen tegen een debutant: thuisspeler Oliver Müller. Een 16-darter van Veenstra was het startschot, maar met een 13-darter liet Müller meteen zien ook mee te kunnen. Nadat beide mannen nog eens hun eigen leg hielden, kreeg de Duitser zelfs drie pijlen om te breken. Nadat dit mislukte, sloeg Veenstra alsnog toe.

Drie legs later lukte het de Nederlander wel om een break te vinden. Zijn tegenstander miste twee pijlen op tops, waardoor ‘Flyers’ op 5-3 kon komen. Het verzet was gebroken en de zege ging er komen. Met een 13-darter maakte Veenstra het vakkundig af, waardoor hij het morgen op mag gaan nemen tegen Josh Rock.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Oliver Müller: 87.32 / 37,5%
Richard Veenstra: 87.74 / 35,3%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *