Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Jansen

Geen succesvolle terugkeer Jansen op European Tour

Danny Jansen is er niet in geslaagd de tweede ronde te halen bij zijn terugkeer op de European Tour. ‘The Mullet’ ging onderuit tegen thuisfavoriet Gabriel Clemens: 6-3.

In 2022 kende Danny Jansen een droomdebuut bij de PDC, maar in 2023 is alles anders. De jonge Nederlander werd vader, maar zag op sportief gebied maar weinig goed gaan. In Hildesheim beklom hij pas voor de eerste keer het podium van de European Tour dit jaar. In de eerste paar legs bleek hij echter meteen kansrijk tegen Gabriel Clemens. Na twee missers op dubbel 16 in leg één, vond hij in de tweede leg wel de buitenste ring. Twee break volgden, waardoor de stand op 2-2 kwam.

Ook de vijfde leg werd een break: Jansen miste drie pijlen op dubbel 18, waardoor Clemens toe kon slaan. Met een 14-darter was de Duitser daarna de eerste die zijn eigen leg hield. Jansen deed hetzelfde, maar moest een leg later toezien hoe Clemens 102 uitgooide. ‘The German Giant’ kwam op 5-3, waarna hij met een 15-darter de reis van Jansen vroegtijdig beëindigde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Gabriel Clemens: 95 / 26.1%
Danny Jansen: 90.71 / 25%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *