Geen verassingen in kwartfinales Danish Darts Open, Wattimena exit

Zondagavond werden de kwartfinales gespeeld tijdens de Danish Darts Open. Het bleek een gedenkwaardige avond te worden in Kopenhagen met een hoog niveau. 

Gerwyn Price – Joe Cullen
Pryce is de man in vorm, hij gooide de laatste partijen telkens rond de 100 gemiddeld. Hij mocht de wedstrijd beginnen en behield zijn eigen leg in 15 darts. Price kreeg één kans op tops voor 2-0 maar mist waarop Cullen een prachtige 144 uit gooide voor 1-1. “The Iceman” behield makkelijk de derde leg in 14 darts en brak vervolgens Cullen voor een 3-1 tussenstand. De vijfde leg finisht Price met een prachtige 132 (bull-bull-D16). Price bleef alles raken en pakte ook de zesde leg waardoor hij nog maar 1 leg verwijderd was van de halve finales. De zevende leg knalt Price door en gooide de partij in het slot met een 11 darter en een eindstand van 6-1. Cullen kon Price niet bijhouden en kreeg maar 1  pijlop een dubbel. Price beëindigde de partij met een het hoogste tournooigemiddelde van ruim 110 !.

Chris Dobey – Jose de Sousa
De Portugees De Sousa begon de wedstrijd en beide spelers behielden hun eigen leg. Dobey brak vervolgens de Sousa in de derde leg in 14 darts. De Sousa bleek nier onder de indruk en brak Dobey de leg er op weer terug in eveneens 14 darts voor een  2-2 tussenstand. Het bleef lastig voor de heren om hun eigen leg te behouden want Dobey brak De Sousa wederom voor een 3-2 tussenstand. De zesde leg behield Dobey zijn leg in 15 darts om zo de break te verzilveren. De Sousa komt weer terug tot 4-3 in 15 darts met een 135 finish op de bull. Dobey krijgt dan drie pijlen op D16 voor een 5-3 voorsprong maar mist ze alle drie, De Sousa maakte daar dankbaar gebruik van en brak Dobey terug voor een 4-4 tussenstand. De Eurotour debutant De Sousa behield zijn eigen leg vervolgens en komt na de 1-0 voor de tweede keer op voorsprong in deze wedstrijd.  Dobey weet voor de verandering weer De Sousa te breken waardoor de beslissing zal vallen in de laatste leg. Beide heren kregen matchdarts maar Dobey pakte deze laatste leg en was hierdoor voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finale tijdens een eurotournooi.

Jonny Clayton – Simon Whitlock
Whitlock begon de wedstrijd moeizaam en Clayton brak hem direct in 18 darts. Clayton miste vervolgens een 161 finish op de bull maar mocht terug komen om zijn eigen leg te behouden en zo 2-0 voor te komen. Whitlock, de derde speler in de historie die meer dan 100 wedstrijden won in eurotournooien, behield vervolgens zijn eigen leg om de achterstand te verkleinen naar 2-1. Clayton was scorend sterker en behield zijn eigen leg voor een 3-1 tussenstand. Clayton brak Whitlock ook in de vijfde leg en liep zo soeverein uit naar 4-1. De zesde leg was eveneens een prooi voor de sterke Clayton die dan nog maar 1 leg verwijderd is van de halve finale. De zevende leg ging in 13 darts eveneens naar Clayton die daarmee de runner up van vorig jaar Whitlock naar huis stuurde met 6-1.

Dave Chisnall – Jermaine Wattimena
Chisnall begon de wedstrijd en behield zijn eigen leg in 15 darts. Beide heren wisten in eerste instantie geen druk te zetten in de leg van hun tegenstander waardoor de spelers eenvoudig hun leg behielden en zo naar een 2-1 tussenstand in het voordeel van Chisnall gingen. In de vierde leg kwam Wattimena in de problemen en kon Chisnall in 17 darts hem breken. Ook de vijfde leg was een prooi voor Chisnall met een 101 finish waardoor de tussenstand op 4-1 kwam. De leg er op ging ook naar de man uit Morecambe met een 12 darter. De zevende leg krijgt Wattimena wederom een kans op een dubbel maar miste deze ook waardoor Chisnall de partij uit maakte in 17 darts en zo wint met 6-1. Opvallend was dat Wattimena meer pijlen op een dubbel had gekregen dan Chisnall (8 om 7).

Deel met:


Plaats een reactie