Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geen verrassingen in de kwartfinales Masters, Wright whitewasht Chisnall

Zondag werd de finaledag van achtste “The Masters” gespeeld. Dit jaar zou een nieuwe winnaar opleveren in de geschiedenis van “The Masters”. Van Gerwen die de laatste vijf jaar het toernooi domineerde en tevens de vier hoogste gemiddeldes ooit op dit toernooi gooide (vier keer boven de 110 red.) ging eergisteren in de eerste ronde verrassend onderuit ging tegen Jonny Clayton. De twee eerste winnaars van dit relatief jonge toernooi in Milton Keynes waren Phil Taylor en James Wade. Taylor is zoals iedereen weet inmiddels afgezwaaid en Wade, vorig jaar verliezend finalist, dolf eergisteren het onderspit tegen aanstormend talent Nathan Aspinall.   

Adrian Lewis – Michael Smith
Lewis mocht de wedstrijd starten. Lewis, ooit in de eerste editie in 2013 verliezend finalist tegen Taylor, startte niet sterk en keek al snel tegen een 3-0 achterstand aan waarbij Smith scorend duidelijke de betere was. De vierde leg ging ook naar “Bully boy” die ondanks de voorsprong nogal wat moeite had met de dubbels. De laatste leg voor de pauze ging gelijk op waarbij beide spelers kansen kregen maar waar Lewis eindelijk zijn eerste leg pakte in 16 darts en met een 1-4 achterstand de pauze in ging.

Na de pauze was alles ineens omgedraaid. Smith, in vier eerdere deelnames maar twee keer de eerste ronde overleefd, gooide minder en Lewis pakte elke kans. De eerste drie legs gingen naar “The Jackpot” die geen dubbel miste en zo de stand weer gelijk trok met 4-4. De negende leg ging onbedreigd naar Lewis waarmee de man uit Stoke-on-Trent voor de eerste keer op voorsprong kwam in de wedstrijd. Met een 90 finish wist Smith de stand weer gelijk te trekken en z met 5-5 de pauze in te gaan.

Het derde deel van de wedstrijd was het weer Smith die de bovenliggende partij was door direct twee legs te pakken en zo op 7-5 te komen. De volgende twee legs gingen met de darts mee waarbij beide spelers een kansje hadden om te breken maar die niet pakten waardoor de stand op 8-6 kwam in het voordeel Michael Smith. De 15e leg was Lewis in vijf beurten niet uit waarop Smith de break plaatste in 15 darts en zo op 9-6 kwam. Smith miste op het nippertje de bull voor een 170 finish en de wedstrijd maar mocht terug komen en pakte met dubbel 10 de leg en zo de wedstrijd en staat voor het eerst in zijn carrière in de halve finale van The Masters.

Gemiddeldes/Finishpercentages;
Lewis 92,36 / 26,09% (6/23)
Smith 88,45 / 33,33% (10/30)

Jonny Clayton – Nathan Aspinall
Clayton, vorig jaar debuterend met een verliespartij tegen MvG, mocht de wedstrijd aanvangen en kwam enigszins gelukkig op 1-0. Aspinall kwam eenvoudig langszij maar zag Clayton de derde knap pakken in 10 darts. Clayton bleef sterk gooien en brak “The Asp” in 13 darts voor een 3-1 voorsprong. Debutant Aspinall gooide de laatste leg van de eerste sessie zijn eerste 180 en brak “The Ferret” terug in 14 darts om zo terug te komen tot 2-3. Gezien het niveau van Clayton (102,4 gem en 100% op de dubbels) kon Aspinall niet anders dan gelukkig zijn dat hij maar één leg achter stond.

De tweede sessie startte Clayton weer prima met zijn vierde 180 in de leg van Aspinall. “The Asp” kwam sterk terug met een o.a. een 177 en pakte alsnog in 13 darts de leg waarop de stand weer gelijk was met 3-3. Aspinall gooide steeds sterker en brak Clayton in 13 darts en kwam hiermee voor het eerst op voorsprong. Beide spelers behielden vervolgens eenvoudig hun eigen leg waarmee de stand op 5-4 voor Aspinall kwam. De laatste leg van de tweede sessie ging naar Aspinall in 14 darts die geen dubbel gemist had in deze sessie en zo 6-4 voor kwam.

Met een 104 finish behield Clayton zijn leg om zo terug te komen tot 5-6. Aspinall bleef de betere speler en liep eenvoudig uit door de volgende drie legs in 13, 14 & 15 darts te pakken en zo op 9-5 te komen. Aspinall kreeg vanaf 154 de kans om de wedstrijd te pakken maar miste net tops waarop Clayton via dubbel 8 alsnog de leg pakte en zo terug kwam tot 6-9. Aspinall miste wederom darts voor de wedstrijd maar mocht terug komen voor dubbel 9 waarop hij wederom twee matchdarts miste en Clayton in 16 darts Aspinall brak en op twee legs kwam. “The Ferret” wist zijn eigen leg te behouden waarop het verschil nog maar 1 leg (8-9) was. Clayton kon de druk niet meer opvoeren en zag Aspinall weg lopen en in 16 darts de leg pakken en zo de wedstrijd te winnen met 10-8.

Gemiddeldes/finishpercentages
Clayton 95,53 / 80% (8/10)
Aspinall 95 / 52,63% (10/19)

Gerwyn Price – Gary Anderson
Anderson had de bull gewonnen en mocht de wedstrijd starten. Beide heren stonden in 2018 ook tegenover elkaar in de kwartfinale en toen was het Anderson die met 10- 6 won. Anderson kwam eenvoudig op 1-0 waarop de volgende twee legs beide spelers elkaar braken en de stand 2-1 werd in het voordeel van de Schot. Anderson brak Price ook in de vierde leg waarop Anderson 3-1 voor kwam. De vijfde leg kwam Price goed uit de startblokken en stond na drie beurten op 75 waarop hij de vierde break achter elkaar plaatste in 12 darts en terug kwam tot 2-3.

Anderson kwam goed uit de pauze met zijn eerste 180 en brak voor de verandering maar weer eens Price in 12 darts met een 104 finish en kwam zo weer twee legs voor. Anderson vergrootte de voorsprong door in 16 darts zijn leg te behouden. Ook de achtste leg ging naar de “Flying Shotsman” waardoor het 6-2 werd. Price kreeg kansen om terug te komen maar mistte deze waarop Anderson de vierde leg op rij won en zo verder uit liep naar 7-2. Anderson bleef sterk gooien en pakte ook de de laatste leg voor de pauze in 11 darts en ging zo comfortabel de tweede pauze in met een 8-2 voorsprong.

Anderson was ook na de pauze de betere en kwam in 17 darts op matchpoint. De 12e leg stond Anderson na drie beurten op 41 en gooide de partij overtuigend in het slot in 12 darts om zo de wedstrijd te winnen met 10-2.

Gemiddeldes/finishpercentages
Price 98,04 / 22,22% (2/9)
Anderson 103,49 / 62,5% (10/16)

Peter Wright – Dave Chisnall
Wright ving de wedstrijd aan en zag Chisnall, die voor het eerst met een bril gooide, zeer matig beginnen waardoor de Schot al snel op een 3-0 voorsprong kwam waarbij Chisnall niet verder kwam dan 73 gemiddeld. De vierde leg was eveneens in 16 darts een prooi voor “Snakebite”. De laatste leg voor de pauze gooide Wright zijn eerste 180 en Chisnall zijn eerste 140. Wright pakte knap in 11 darts de vijfde leg waardoor de eerste clean sweep van de dag een feit was.

Wright bleef sterk gooien en pakte onbedreigd in 12 darts de zesde leg. In 15 darts werd het ook 7-0 voor “Snakebite”. Chisnall kreeg zijn tweede en derde dart op een dubbel maar miste deze waarop Wright in 17 darts de 8-0 maakte. Met een knappe 120 finish pakte Wright in 15 darts ook de negende leg voor de 9-0 en leek Peter Wright op weg naar de eerste whitewash ooit tijdens The Masters. Chisnall mocht de tiende leg beginnen om dit te voorkomen maar gooide wederom niet sterk. Wright gooide evenmin zijn beste leg van de wedstrijd maar zag zijn eerste matchdart mis gaan op tops. Chisnall kreeg nog twee darts voor de leg maar zag deze ook mis gaan waarop Wright in 21 darts de wedstrijd besliste en zo de eerste whitewash ooit op The Masters op zijn naam schreef.

Gemiddeldes/finishpercentages
Wright 97,6 / 37,04% / (10/27)
Chisnall 78,94 / 0% (0/5)

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Geen verrassingen in de kwartfinales Masters, Wright whitewasht Chisnall