Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geen verrassingen op matige avond World Cup

Net als op dag één heeft dag twee van de World Cup geen verrassingen opgeleverd. Alle geplaatste landen wonnen, alleen Noord-Ierland kwam even in de problemen.

Op dag twee van de World Cup of Darts 2021 volgde het schema dezelfde volgorde als op dag één. Dit betekende dat er dus eerst voor wedstrijden tussen niet-geplaatste landen op het programma stonden, waarna vier wedstrijden met een geplaatst land volgde.

Waar gisteren weinig spanning viel te beleven in de wedstrijden, was dat vandaag wel anders. Japan en Oostenrijk wonnen wel dik van respectievelijk Rusland en de Filipijnen (beide 5-1), maar in wedstrijd twee en drie van de avond was er een beslissende leg nodig. Zuid-Afrika was met 5-4 te sterk voor Spanje, al was dat gezien het wedstrijdbeeld ietwat tegen de verhouding in. Jesus Noguera miste zelfs nog een matchdart voor Spanje, maar het was ‘rookie’ Carl Gabriel die Zuid-Afrika naar de volgende ronde hield. Hij gooide met zijn derde pijl tops, tot vreugde van Devon Petersen. Portugal en Ierland hadden ook een beslissende leg nodig, en in die laatste leg blonk de minst ervaren speler op het podium uit. José Marques gooide twee hoge scores, waardoor hij José de Sousa in de gelegenheid bracht om de wedstrijd af te maken.

Japan 5-1 Rusland
Zuid-Afrika 5-4 Spanje
Portugal 5-4 Ierland
Oostenrijk 5-1 Filipijnen

De vier geplaatste landen op dag één kenden geen enkel probleem met hun eerste ronde wedstrijd, maar op dag twee veranderde dat meteen in de eerste wedstrijd. Noord-Ierland, ook dit jaar weer een schaduwfavoriet ondanks tegenvallende resultaten de afgelopen jaren, verslikte zich bijna in Hongkong. Sterker nog, het duo Kai Fan Leung en Man Lok Leung miste zelfs vijf matchdarts. Gurney en Dolan ontsnapten. Duitsland en Canada volgde, een op papier prachtig affiche. In realiteit leverde dit een vrij matige pot op, waar wel twee 100+ finishes opvielen. Duitsland sleepte, met hulp van het publiek, de overwinning er uiteindelijk wel uit. Clemens en Hopp zullen echter wel beter moeten. Engeland en België sloten de avond af zonder veel problemen: beide landen maakten geen indruk (Engeland kwam maar nipt boven de 80 gemiddeld uit) maar rekenden wel simpel af met respectievelijk Brazilië en Griekenland.

Noord-Ierland 5-4 Hongkong
Duitsland 5-3 Canada
Engeland 5-2 Brazilië
België 5-2 Griekenland

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *