Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geen winnaar in hoogstaande wedstrijd Price en Cross

De laatste wedstrijd van de eerste Premiere League avond. En niet de minste: Nummer 3 van de wereld, Gerwyn Price, mag aantreden tegenover de nummer 4 van de wereld, Rob Cross.

De wedstrijd begon direct goed. Price mocht aan de wedstrijd beginne, maar Cross zette al snel druk op de Welshman. Price kreeg 1 pijl op dubbel 20, maar miste niet (1-0); mogelijk een belangrijke leg naar het eind van de wedstrijd toe.

Nadat Rob Cross zijn eigen leg oppakte (1-1), wist hij ook in de navolgende leg goed te presteren. Na 2 missers van Price, mocht Cross dubbel 16 gooien voor de eerste break van de wedstrijd (2-1). Price zal Price niet zijn als hij niet zou terugvechten. In de leg van Cross gooide de Welshman de eerste 180’er van de wedstrijd. Maar is dit genoeg? Het antwoord is ja. Price kreeg alle tijd om dubbel 20 uit te gooien en deed dit dan ook (2-2). De kust was weer veilig voor Price.

Gerwyn Price pakte zijn eigen leg (3-2) en wist ook de volgende leg overtuigend te spelen. Mede dankzij een zwak scorende Cross kon Price opnieuw breaken. Al mag alle attentie naar de 124-finish via de bullseye worden gebracht (4-2). Maar ook Cross geeft nooit op. Met een 180’er kwam hij al snel op een finish. Cross had wat moeite met het uitgooien van die finish, maar kreeg alle tijd gegunt door Price (4-3).

Price kreeg 3 kansen om te breaken, maar deed het niet. Cross maakte de gelijkmaker via dubbel 10 (4-4). Een goede leg van Cross begon Price zenuwachtig te maken. De Engelsman wist opnieuw te breaken en de voorsprong in de wedstrijd op te pakken (4-5). Cross begon de triples goed te raken en kon met enig gemak zijn eerste Premier League punt van het seizoen veilig stellen (4-6).

Ondanks een 180’er van Cross, wist Price de leg alsnog te winnen met een 130-finish (5-6). Cross miste wat scorend vermogen en dus kreeg de goed spelende Price alsnog de kans voor de gelijkmaker op tops (6-6).

Gemiddelden/Finishpercentage:
Gerwyn Price: 95.9/46%
Rob Cross: 100.1/60%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *