Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Geert de Vos

Geert de Vos pakt eerste tourkaart, Barney verliest bij laatste 16

Vandaag stond de 1e dag van de Final stage op het programma. 128 Europeanen strijden de komende dagen voor 12 tourkaarten. De Belg Geert de Vos versloeg in de finale de Nederlander Geert Nentjes.

Hoe verging de dag?

Geert de Vos pakte vandaag de eerste van twaalf tourkaarten die worden uitgedeeld bij de Europeanen. Hij begon de dag tegen Jerry Hendriks en won deze met 6-2. De Vos stroomde vrij gemakkelijk door naar de kwartfinale met onder andere overwinningen op de Duitser Unterbuchner met een gemiddelde van ruim 100. Het deelnemersveld bestond in de kwartfinale al niet meer uit Raymond van Barneveld. Hij verloor bij de laatste 16 in een hoogstaande partij van de Duitser Martin Schindler met 6-4. De Duitser haalde uiteindelijk de halve finale en strandde tegen Geert Nentjes. De jonge Nederlander had een goede dag met onder meer overwinningen op Rowby-John Rodriguez, Robert Marijanovic en de Zweed Johan Engström.

Andere noemenswaardige prestaties waren die van de Tsjech Adam Gawlas die meerdere keren boven de 100 gooide en uiteindelijk strandde bij de laatste 16. Ook de Oostenrijker Rusty-Jake Rodriguez maakte indruk met een aantal goede partijen ook hij strandde bij de laatste 16.

Finale

De finale tussen Geert de Vos en Geert Nentjes was op voorhand een verassende finale. De Belg won in de Pre-stage veel wedstrijden, maar nog niet met hoge gemiddeldes. Deze dag was dat anders en ook in de finale was het niveau vrij goed. Nentjes startte beter en nam een voorsprong maar mistte teveel op de dubbels, waarna Geert de Vos een 5-2 voorsprong nam. Nentjes kwam nog even terug tot 5-4 en had zelfs een kans om terug te komen tot 5-5. Maar De Vos gooide 40 uit en is zo de 4e Belgische tourkaarthouder.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Geert de Vos: 90,8 / 38%
Geert Nentjes: 91,9 / 25%

De Nederlanders

Raymond van Barneveld kon zich op de eerste dag nog niet plaatsen voor een tourkaart. Zijn spel biedt echter hoop voor de komende dagen. Met overwinningen op Proosten, Van de Weerd en Van den Boogaard haalde hij kostbare punten voor de ranking. Lorenzo Pronk verraste met een halve finale plaats en staat er na dag 1 uitstekend voor. Ook voor Wesley Plaisier is er de komende dagen nog alles om te spelen met een kwartfinale plek. Ex-Lakeside halve finalist Richard Veenstra speelde erg goed en behaalde de laatste 8 met onder andere gemiddeldes boven de 100.

Uitslagen

Kwartfinale
Geert de Vos 6-3 Richard Veenstra
Lorenzo Pronk 6-5 Mario Vandenbogaerde
Geert Nentjes 6-5 Wesley Plaisier
Martin Schindler 6-3 Zoran Lerchbacher

Halve finale
Geert de Vos 6-2 Lorenzo Pronk
Geert Nentjes 6-2 Martin Schindler

Finale
Geert de Vos 6-4 Geert Nentjes

Order of Merit

  1. Geert Nentjes 5
  2. Martin Schindler 4
  3. Lorenzo Pronk 4
  4. Mario Vandenbogaerde 3
  5. Wesley Plaisier 3
  6. Richard Veenstra 3
  7. Zoran Lerchbacher 3
  8. Rusty-Jake Rodriguez 2
Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *