Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Geert Nentjes komt net te kort voor groepswinst, Chisnall naar halve finales

Vrijdagavond werd de vierde groep van ronde twee van de PDC Home Tour gespeeld. Geert Nentjes kwam weer in actie. De speler uit Urk nam het op tegen Dave Chisnall, Darren Webster en Damon Heta. Lees hier meer.

De PDC Home Tour is een nieuw toernooi bedacht door de PDC, om de spelers toch thuis te laten spelen. In totaal wisten 101 tourkaarthouders zich te schrijven. De eerste ronde werd afgewerkt met 32 poules, waar de winnaar zich plaatste voor de tweede ronde. De tweede ronde wordt vanaf maandag 26 mei afgewerkt t/m 2 juni.

Dave Chisnall begon de groep met een nederlaag. Chisnall kwam terug van een 5-2 achterstand tot 5-5. In de beslissende leg miste Chisnall een 124-finish op dubbel 11 om te winnen, Damon Heta profiteerde en gooide 87 uit voor de 6-5 overwinning. In de tweede partij noteerde Chisnall een gemiddelde van 95 om uiteindelijk met 6-2 te winnen van Darren Webster. In de laatste partij nam Chisnall het op tegen Geert Nentjes, hij won zijn eerste twee wedstrijden. Echter kwam Nentjes hier al snel 4-0 achter en wist niet meer terug te komen, waardoor de Engelsman met 6-3 won.

Nentjes won zijn eerste partij met 6-5 van Darren Webster, waar Webster één matchdart miste. In de tweede partij kwam Nentjes 5-2 voor tegen Damon Heta, maar de Australiër vocht zich terug tot 5-5. In de beslissende leg overleefde ‘The Spear’ drie matchdarts, waarna Nentjes 90 uitgooide via de bull voor de overwinning.

Dit betekent dat de eerste halve finale groep zal bestaan uit Jelle Klaasen, Mike de Decker, Gary Anderson en Dave Chisnall.

Bekijk hieronder de uitslagen en de eindstand terug.

Damon Heta 6-5 Dave Chisnall
Geert Nentjes 6-5 Darren Webster
Geert Nentjes 6-5 Damon Heta
Dave Chisnall 6-2 Darren Webster
Darren Webster 6-2 Damon Heta
Dave Chisnall 6-3 Geert Nentjes

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Geert Nentjes komt net te kort voor groepswinst, Chisnall naar halve finales