Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Geert Nentjes

Geert Nentjes pakt nu wel dagzege, Barney doet goede zaken

Vandaag stond de 2e dag van de Final stage op het programma. 127 Europeanen strijden voor inmiddels 11 tourkaarten. Geert Nentjes behaalde opnieuw de finale en mocht aantreden tegen de Rus Boris Koltsov. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Geert Nentjes behaalde opnieuw de finale. Onderweg er naar toe versloeg hij een aantal grote namen zoals Michael Unterbuchner en Raymond van Barneveld. Beide mannen mistten matchdarts tegen de Urkenaar. Met gemiddeldes van dik in de 90 speelde Geert Nentjes uitstekend. Zijn tegenstander in de finale was de Rus Boris Koltsov die een prima dag kende. Alleen in zijn partij tegen de Canadees Matt Campbell bij de laatste 32 had hij een ‘last lag decider’ nodig. In de halve finale versloeg hij de Oostenrijker Zoran Lerchbacher met een gemiddelde van ruim 101.

Zeer opvallend was de prestatie van de Duitser Martin Schindler bij de laatste 64. Hij gooide een weerzinwekkend gemiddelde van 123.5 tegen zijn landgenoot Stefan Nilles. Waarna hij een ronde later verloor van de Canadees Matt Campbell met 6-4. Verder viel Nico Kurz opnieuw tegen. Hij verloor voor de tweede dag op rij vroeg in het toernooi van zijn landgenoot Lucas Wenig en staat na twee dagen nog op nul punten en heeft een wonder nodig voor een tourkaart.

Finale

Geert Nentjes speelde zijn tweede finale op rij en won de Bulls Eye van Boris Koltsov. Hij brak de Rus bij een 3-2 stand en kwam 4-2 voor, maar de Rus knokte zich terug naar 4-4. Uiteindelijk moest een allesbeslissende leg de beslissing brengen. Koltsov kreeg drie kansen op dubbel vier maar faalde, waarna Geert Nentjes dubbel acht checkte. Geert Nentjes pakt dus zijn tourkaart weer terug en lijkt beter dan ooit.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Geert Nentjes: 80,9 / 25%
Boris Koltsov: 82,5 / 22.5%

De Nederlanders

Raymond van Barneveld kende opnieuw een goede dag en behaalde de halve finale. In de Order of Merit staat ‘Barney’ nu op plaats 2 na twee dagen darten. Met overwinningen op de goed spelende Gino Vos en Luc Peters lijkt de Hagenaar favoriet voor een tourkaart. Ook Gino Vos kende een goede dag en haalde de kwartfinale. Hij won onder meer van John Michael uit Griekenland en staat nu in de top 8 van de Order of Merit. Ook staat Lorenzo Pronk nog steeds in de top 8 al verloor hij vandaag wel in ronde 1. Niels Zonneveld en Wesley Plaisier doen ook nog volop mee voor een tourkaart. Hun staan net buiten de top 8 en hebben nog twee dagen om zich erin te spelen.

Uitslagen

Kwartfinale
Geert Nentjes 6-4 Michal Smejda
Raymond van Barneveld 6-5 Gino Vos
Zoran Lerchbacher 6-2 Christian Bunse
Boris Koltsov 6-1 Davy Proosten

Halve finale
Geert Nentjes 6-5 Raymond van Barneveld
Boris Koltsov 6-1 Zoran Lerchbacher

Finale
Geert Nentjes 6-5 Boris Koltsov

Order of Merit

  1. Zoran Lerchbacher 7
  2. Raymond van Barneveld 6
  3. Martin Schindler 5
  4. Boris Koltsov 5
  5. Mario Vandenbogaerde 4
  6. Gino Vos 4
  7. Lorenzo Pronk 4
  8. Michael Unterbuchner 4
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.