Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Geert Nentjes wint Tour Card en WK-ticket, Van den Bergh en Evetts pakken laatste titels

De laatste dag van de Development Tour 2018 was in Nederlands opzicht een prachtige dag. De 20-jarige Geert Nentjes, die dit jaar zijn debuut maakte op de UK Open, wist mede door zijn stabiele spel gedurende het jaar een Tour Card te veroveren. Daarnaast zal hij in December ook zijn debuut mogen maken op het WK. Dimitri Van den Bergh en Ted Evetts grepen de laatste twee toernooi-winsten, mede hierdoor veroverde Evetts ook een Tour Card en WK plek. Lees hier meer.

Development Tour 19
Waar Development Tour veelvraat Humphries gisteren zijn achtste titel op zijn naam schreef, wist Dimitri Van den Bergh een dag later zelfs zijn twaalfde van zijn carrière. De Belg, op vrijdagavond nog uitgeschakeld op de World Series Finals, schreef zo zijn tweede titel van het jaar op zijn naam. In de eerste ronde schakelde hij Chester Gardner met 4-0 uit, in ronde twee was onze landgenoot Maikel Verberk met 4-1 de verslagen tegenstander. Dan Read mocht vervolgens geen leg winnen, terwijl Callum Loose het niet veel beter deed (4-1). Bradley Brooks, op de zaterdag al goed in vorm, wist als eerste twee legs te winnen.

In de kwartfinale was Harry Ward de volgende tegenstander. Ook hij wist twee legs te winnen, maar ‘The Dreammaker’ zette daar vijf tegenover. Jimmy Hendriks deed precies hetzelfde als Ward, en Van den Bergh ging dus ook op hetzelfde tempo verder. Ook in de finale stuitte hij op een Nederlander. Geert Nentjes had voor de tweede dag op rij de finale gehaald en was nu gebrand om te winnen. Hij kwam ook nog met 3-2 voor, maar Van den Bergh won de laatste drie legs en liet zo zien één van de favorieten voor het jeugd WK te zijn, wat op maandag wordt gehouden.

Development Tour 20
Het laatste toernooi van het jaar was een prooi voor een andere veelvraat op de Development Tour in 2018. Voor de derde keer wist Ted Evetts een titel te pakken en daarmee kwam hij op gelijke hoogte met Luke Humphries. Voor ‘Super Ted’ begon het toernooi met een simpele 4-0 overwinning op Owen Maiden. Rhys Griffin (4-2) en Tom Lonsdale (4-1) werden ook relatief makkelijk aan de kant gezet. Ook Thomas Lovely was geen partij, met een gemiddelde van 96.4 versloeg Evetts hem met 4-2. Bradley Kirk werd een wedstrijd later met dezelfde cijfers aan de kant gezet.

Net als bij Dimitri Van den Bergh volgden er twee Nederlanders in de laatste drie wedstrijden. In de kwartfinale was Danny van Trijp het slachtoffer. Voor Van Trijp was het zijn tweede kwartfinale van het weekend, maar ook deze ging verloren, 5-2. Berry van Peer, gisteren nog winnaar van een toernooi, moest er in de halve finale aan geloven. Hier werd het de eindstand ook 5-2. De Duitser Christian Bunse was de tegenstander in de finale. Al twee keer had hij een finale verloren, en nu zou dit ook voor een derde keer gebeuren. Hij kwam nog knap terug van 4-1 naar 4-4, maar in de laatste leg was Evetts toch de sterkste. Net als Nentjes veroverde Evetts zo een Tour Card en een startbewijs voor het WK.

Nederlanders
Geert Nentjes kende gisteren al een goede dag, vandaag werd daar nog weer een vervolg aan gegeven. Door de finaleplaats tijdens DT19 verzekerde hij zich van een twee jarige Tour Card en een plek op het aankomende WK. Jimmy Hendriks zal juist deze Tour Card kwijtraken, ondanks zijn kwartfinale tijdens het eerste toernooi van de dag. Berry van Peer haalde tijdens DT20 de halve finale, terwijl ook Jeffrey de Zwaan zich liet zien en in diezelfde ronde strandde. Patrick Van den Boogaerd en Danny van Trijp haalden beide nog een kwartfinale.

Stand
Ted Evetts en Geert Nentjes hebben op basis van de eindstand een Tour Card gewonnen voor 2019 en 2020. Beide darters krijgen ook een startplaats op het WK. Luke Humphries wint voor het tweede jaar op rij de Development Tour en zal morgen tijdens het jeugd WK geplaatst zijn als nummer 1. 15 Nederlanders zullen hieraan meedoen, 14 van de Development Tour Order of Merit en Mats Gies als Qualifier. Levy Frauenfelder loopt dit toernooi net mis, op basis van countback over 5 toernooien eindigt hij op plaats 78, terwijl de nummer 77 zich plaatst. UPDATE: Door de afzegging van Jakob Kelly mag Frauenfelder toch deelnemen aan het jeugd WK.

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.