Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Dirk van Duijvenbode

Gemiste dubbels kosten Van Duijvenbode de kop

Dirk van Duijvenbode heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Gerwyn Price. De Nederlander miste te veel dubbels en zag Price snel van zich weglopen.

Een affiche om van te smullen: Dirk van Duijvenbode tegen Gerwyn Price. De adrenaline spuit van het podium af als beide mannen elkaar treffen, en met een Nederlands publiek hoopte Van Duijvenbode hiervan te profiteren. Het publiek had besloten zich vijandig op te stellen tegen de Welshman. Zeker in het begin werd er bij elke worp gefloten, wat zeker niet de schoonheidsprijs verdiende. Van Duijvenbode deelde hier bovenop nog een klapje uit door de eerste leg in 16 pijlen te winnen.

Van Duijvenbode mist kansen

Toch was het daarna de Nederlander die onder de druk leek te bezwijken. Hij miste twee pijlen om te breken en miste daarna vier pijlen om zijn eigen leg te houden. Price profiteerde optimaal en won beide legs. Met een 12-darter ‘The Iceman’ de volledige controle over te wedstrijd. Doordat Van Duijvenbode een leg later weer een pijl op de buitenste ring miste kwam er nog een break, weer in 13 pijlen. Price stond zelf ook gewoon goed te spelen en met een 109-finish onderstreepte hij dit nog maar eens. Van Duijvenbode stelde de nederlaag nog even uit met een 13-darter, maar daarna was het wel klaar. Price eindigde met een 13-darter en treft op zondag landgenoot Jonny Clayton, met wie hij na de verloren finale op de World Grand Prix nog een appeltje te schillen heeft.

Gemiddelde/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 100.28 / 60%
Dirk van Duijvenbode: 95.05 / 16.67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *