Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Vincent van der Voort

Gemiste dubbels nekken Van der Voort tegen Wade

Vincent van der Voort is in de tweede ronde van de International Darts Open uitgeschakeld door James Wade. Gemiste dubbels op belangrijke momenten kostten hem uiteindelijk de partij.

Na een positieve coronatest kreeg Vincent van der Voort geen kans om het op te nemen tegen James Wade op het afgelopen WK. Een overtuigende zege op Adam Gawlas op vrijdag zorgde ervoor dat hij tijdens het eerste European Tour-toernooi wel de kans kreeg. Met een 18-darter was het echter de Engelsman die de eerste leg greep, waarna hij Van der Voort ook nog eens brak: de Nederlander kreeg de deksel op de neus na vier gemiste pijlen op de dubbels.

Een 127-finish van ‘The Machine’ bracht Van der Voort nog verder in de problemen. Met een 17-darter kwam hij wel op het bord, maar Wade sloeg weer toe met een 14-darter. Na het houden van zijn eigen leg zette ‘The Dutch Destroyer’ daarna aan: met legs in 14 en 18 (met 104-finish) bracht hij de stand weer op gelijke hoogte, 4-4. De wedstrijd leek gekeerd, maar met James Wade is dat bijna nooit het geval. Uit het niets vond hij weer een 12-darter, waarna hij alsnog ging winnen. Hij had hier in leg tien wel drie missers van Van der Voort voor nodig. De Nederlander mag naar huis en zal de schuld bij zichzelf moeten zoeken.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
James Wade: 90.45 / 54.5%
Vincent van der Voort: 87.68 / 30.8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *