Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Kevin Doets - German Darts Open 2023

Gemiste dubbels worden Doets fataal tegen Heta

Voor Kevin Doets is de tweede ronde van de Players Championship Finals zijn eindstation geworden. De Nederlander ging lang goed mee, maar uiteindelijk werden missers op de dubbels hem fataal.

Met een overwinning op José de Sousa boekte Kevin Doets op vrijdag zijn eerste zege op de Players Championship Finals ooit. De Nederlander, die in december zijn WK-debuut gaat maken, mocht het zo in ronde twee op gaan nemen tegen Damon Heta. De start was flitsend: met twee 13-darters kwam Doets snel op 2-0. Twee legs later stond het echter alweer gelijk. Vanaf hier ging de partij op en neer.

Ondanks zeven missers op de dubbels brak Doets meteen terug, maar een leg later deed Heta met een 13-darter hetzelfde. Beide mannen wisten elkaar daarna weer te breken, waardoor de stand op 4-4 kwam. Dankzij een 17-darter greep Heta voor de eerste keer in de partij de voorsprong. Doets kreeg nog wel de kans om er een beslissende leg uit te slepen, maar de dubbels lieten hem in de steek. Vijf werden er gemist, waardoor Heta de zege over de streep kon trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Damon Heta: 88.94 / 35.3%
Kevin Doets: 89.89 / 20%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *