Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Beau Greaves - Grand Slam of Darts 2023

Gemma Hayter maakt Matchplay race spannender, Greaves wint ook

Zaterdag is de Women’s Series hervat in Wigan. Beau Greaves won haar 23ste titel, terwijl Gemma Hayter haar allereerste titel wist te winnen. Lees hier meer.

Women’s Series 9

Een totaal van 78 spelers begonnen zaterdagochtend aan het negende toernooi van het seizoen. De grote afwezige was Noa-Lynn van Leuven, die door een gemiste vlucht op de vrijdag niet meer op tijd kon komen om deel te nemen aan Women’s Series 9. Beau Greaves bereikte opnieuw de finale, maar moest daarvoor wel matchdarts overleven in de halve finales tegen de talentvolle Paige Pauling. In de finale trof ze de Japanse Mikuru Suzuki, die in haar kwartfinale en halve finale geen leg verloor. In de kwartfinales versloeg ze Trina Gulliver met 5-0, die een ronde eerder Fallon Sherrock wist te whitewashen.

In de finale gingen de eerste drie legs met de darts mee, waaronder een 161-finish van Suzuki. In de vierde leg wist Greaves met een 77-finish de eerste break te plaatsen van de partij. Dit vervolgde ze met een 17-darter en kwam zo op matchpoint. Toch vocht de Japanse zich erg goed terug in de wedstrijd. Met finishes van 80 en 84 en een 13-darter dwong Suzuki een beslissende negende leg af. Een ijzersterke leg volgde van beide dames, maar het was Greaves die met een 13-darter toch aan het langste eind trok. Het werd alweer haar 23ste titel in de Women’s Series.

Women’s Series 10

Later op de zaterdag begonnen 80 spelers, inclusief Noa-Lynn van Leuven, aan het tiende toernooi. Veel succes kende Van Leuven echter niet, ze moest zich bij de laatste 32 meerdere erkennen in Rhian O’Sullivan. Zowel Lisa Ashton als Aileen de Graaf troffen het niet met de loting en verloren in hun eerste ronde van respectievelijk Fallon Sherrock (4-2) en Mikuru Suzuki (4-1). Echter bereikten beide dames niet de finale, net als Beau Greaves. Rhian O’Sullivan wist de finale te bereiken na overwinningen op Beau Greaves (5-4) en Fallon Sherrock (5-3). In de beslissende leg tegen Greaves produceerde O’Sullivan een 122-finish. Aan de andere kant van het schema was het nieuwkomeling Gemma Hayter die de finale wist te halen. Ze versloeg Paige Pauling met 5-2 in de halve finales, die voor de tweede keer op een rij in de halve finales strandde.

Hayter begon sterk aan de finale, met legs in 17 en 18 pijlen greep ze de eerste twee legs. Daarin kwam O’Sullivan beter in de partij en won ook twee legs op een rij voor een gelijke stand na vier gespeelde legs; 2-2. Daarna was het toch Hayter die weer het initatief nam, mede dankzij een 82-finish kwam ze op matchpoint; 4-2. Met een 20-darter hield O’Sullivan nog wel haar eigen leg, maar kon uiteindelijk geen negende leg afdwingen. De Welsh miste twee pijlen op de dubbel voor 4-4, waardoor Hayter via dubbel 2 haar allereerste Women’s Series-titel op haar naam schreef.

Nederlanders

Aileen de Graaf was de beste Nederlander van de dag met het bereiken van de kwartfinales in het eerste toernooi. Kelly Streef wist in het tweede toernooi de laatste 16 te bereiken. Een zevental dames moesten zich tevreden stellen met een plaats bij de laatste 32; Eireann van Wijgerden (2x), Kyana Frauenfelder (2x), Kim Palstra, Laura van den Berg, Desiree Geel, Noa-Lynn van Leuven en Vanessa Zuidema.

Uitslagen

Women’s Series 9
Halve finales
Beau Greaves 5-4 Paige Pauling
Mikuru Suzuki 5-0 Steph Clarke

Finale
Beau Greaves 5-4 Mikuru Suzuki

Women’s Series 10
Halve finales
Gemma Hayter 5-2 Paige Pauling
Rhian O’Sullivan 5-3 Fallon Sherrock

Finale
Gemma Hayter 5-3 Rhian O’Sullivan

Stand Women’s Series

Beau Greaves, Fallon Sherrock en Mikuru Suzuki lopen alleen maar verder uit op de concurrentie. Gemma Hayter komt met haar titel binnen op plaats 5, met wel een ruime achterstand op de Nederlandse Noa-Lynn van Leuven. Aan het einde van het jaar kwalificeert de top twee zich voor het aankomende PDC WK.

 1. Beau Greaves 10700
 2. Fallon Sherrock 7600
 3. Mikuru Suzuki 7400
 4. Noa-Lynn van Leuven 6000
 5. Gemma Hayter 3800
 6. Lisa Ashton 2800
 7. Rhian O’Sullivan 2600
 8. Katie Sheldon 2300

Women’s World Matchplay

De strijd om de World Matchplay-tickets zal zondag tot het uiterste gaan. Na Women’s Series 12 kwalificeert de top 8 van het klassement (juli 2023 t/m juni 2024) zich voor dit grote evenement in Blackpool. Aileen de Graaf staat net buiten de plaatsen, maar kan met een goede dag zich alsnog kwalificeren. Het verschil tussen de nummer 8 t/m 13 is slechts 400 pond. Check beide rankings hieronder.

 1. Beau Greaves 23800
 2. Fallon Sherrock 18200
 3. Mikuru Suzuki 12200
 4. Lisa Ashton 8600
 5. Noa-Lynn van Leuven 8200
 6. Rhian O’Sullivan 7000
 7. Anastasia Dobromyslova 4800
 8. Gemma Hayter 3800
 9. Katie Sheldon 3800
 10. Aileen de Graaf 3700
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *