Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Mensur Suljovic

Alle geplaatste spelers door, Suljovic overtuigd

De laatste middagsessie voor kerst kende een line-up om van de smullen. De net 50 jaar geworden Gary Anderson trapte zijn WK af, terwijl ook Stephen Bunting en Mensur Suljovic in actie kwamen.

Ricky Evans 3-1 Mickey Mansell

Rapid Ricky vs Slow Mickey: de eerste wedstrijd van de middag was een duel van uitersten. In zulke wedstrijden is het meestal de trage speler die de wedstrijd bepaalt, omdat de snelle speler zich aan moet passen. In de eerste set was dit ook precies wat er gebeurde. Mansell brak meteen in 15 pijlen, waarna hij met een 22-darter zijn eigen leg hield. Met een 16-darter sloot Evans wel aan, maar doordat Mansell zijn eigen leg in 14 pijlen hield moest de Engelsman toch zijn set afstaan aan de Noord-Ier.

Met een gemiddelde van 77 kon het in set twee alleen maar beter voor Evans. Dat lukte meteen, want met een 15-darter en 83-finish brak hij Mansell, die zich verrekende vanaf 72. Met een 13-darter verzilverde hij ook de break. Mansell deed iets terug met een 14-darter, maar met een leg in 17 pijlen was het nu toch Evans die een set afpakte.

‘Rapid Ricky’ kwam steeds meer in zijn spel en Mansell kreeg het daardoor steeds lastiger. Toch kreeg de Noord-Ier de kans op een break, maar na drie missers gaf hij toch de leg aan Evans. De Engelsman versnelde met een 11-darter, waarna hij met een goede 80-finish voor een 14-darter deze set met 3-0 won.

Met een 14-darter stoomde Evans ook door in set vier. Toch bleven er ook slordigheidjes in zitten, want na zes missers op de dubbels gaf hij zijn eigen leg meteen weer weg. Dit herstelde hij echter knap met een 12-darter en 104-finish. Hij volgde dit met nog een 100+ finish, dit keer een 102, om de wedstrijd uiteindelijk toch eenvoudig te winnen. Michael van Gerwen wacht na kerst.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ricky Evans: 93.61 / 47.62%
Mickey Mansell: 88.89 / 26.32%

Gary Anderson 3-1 Madars Razma

In de tweede partij van de middag was het tijd voor de tweevoudig wereldkampioen, Gary Anderson. Hij mocht het opnemen tegen de Let, Madars Razma. Razma begon aan de wedstrijd en zag Anderson in de eerste leg meteen goed scoren, maar dubbels ging niet zoals gewenst. Toch wist Razma daar niet van te profiteren, de Schot brak via dubbel 2 naar 1-0. In de tweede leg gooiden beide heren een maximale score, maar was het Anderson die met een 76-finish in 14 darts zijn eigen leg hield. In de derde leg kreeg Razma meteen een kans om op het scorebord te komen, maar tops werd gemist voor een 80-finish. Anderson bleef koel en maakte er via dubbel 16 1-0 in sets van.

Anderson begon aan de tweede set, maar leverde de eerste leg meteen in. De Schot miste drie darts op de dubbel, waardoor Razma in 13 darts de break plaatste. Vervolgens wist de Let de break in de tweede leg de verzilveren in 16 darts. Razma begon in de derde leg met 7 perfecte darts, maar uiteindelijk hield Anderson met een 87-finish zijn eigen leg. Een leg begon ‘Razmatazz’ opnieuw met twee perfecte scores, dit keer won hij hem wel. Met een 13-darter bracht hij de stand op 1-1 in sets.

Na de laatste pauze begon Razma aan set 3 en kwam dankzij een 81-finish op 1-0, nadat Anderson opnieuw pijlen op de dubbel miste. Een matige leg volgde, maar het was wel Anderson die zijn eigen leg hield. In de derde leg gooide Anderson een maximale score en brak met een 101-finish in 12 darts naar een 2-1 voorsprong. Met een 58-finish pakte ‘The Flying Scotsman’ opnieuw de set af van Razma.

Anderson begon meteen aan de vierde set, maar kwam door een maximale score van Razma wel meteen in de problemen. Met een hele knappe 94-finish via dubbel 18 en tops hield hij toch zijn eigen leg. Met een 17-darter hield Razma zijn eigen leg. Een leg later produceerde Anderson een geweldige 161-finish en kwam daarmee op matchpoint. In de vierde leg kreeg Anderson al de eerste twee matchdarts, maar die werden gemist. Razma bracht de stand met een 76-fininish op 2-2 in de vierde set. In de beslissende leg in de vijfde set wisten beide heren de triples moeilijk te vinden. Uiteindelijk bleef de Schot koel en won via tops met 3-1 in sets!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gary Anderson: 96,86 / 38,46%
Madars Razma: 91,92 / 37,50%

Stephen Bunting 3-2 Andy Boulton

In de derde pot van de middagsessie mocht Bunting beginnen aan de wedstrijd en zoals bijna iedere tweede ronde wedstrijd ging dit stroef. de eerste leg kwam hij nog weg met een 20-darter, maar na de eerste leg was het tijd voor Andy Boulton. de tweede leg was Boulton scorend beter, de derde leg gooide Boulton 129 uit voor de break en de derde leg gooide Boulton een 11-darter om de set te pakken. Boulton gaf bunting zo een signaal dat het wel een stukje beter moest in de tweede set.

De tweede set begon spectaculair met twee hoge finishes. In de eerste leg van de tweede set gooide Boulton 149 uit voor een 15-darter en in de tweede leg antwoorde Bunting met een 148-finish voor ook een 15-darter. Vervolgens gooien zowel Bunting, als Boulton scorend een sterke eigen leg en zo weten zij de leg te houden. Zo kwam er een beslissende leg aan die Boulton mocht beginnen, maar hij begint met 60 en 34. Stephen Bunting antwoorde met een 140 en 180 en pakte zo het initiatief in de leg, met een 13-darter wint Bunting de beslissende leg en zo trekt hij de stand weer gelijk.

Bunting leek het nu te pakken te hebben, hij begon de eerste leg van de derde set waar hij in de tweede set gebleven was, hij gooide een 13-darter. Wanneer Boulton in de tweede leg 100 niet weggepoetst kreeg, profiteerde Bunting hier ook van en Bunting maakte de set ook mooi af met een 109 finish. Bunting won de set zo met 3-0 en kwam zo met 2-1 voor.

Stephen Bunting was in de vierde set scorend veel sterker, maar hij wist de kansen niet af te maken. In de eerste leg miste hij vier pijlen op de dubbel, in de tweede leg twee pijltjes en in de derde leg twee pijltjes. Andy Boulton was scorend dus minder, maar hij wist de dubbels wel te gooien. Elke keer wanneer Bunting miste, wist Boulton het dubbelje wel te gooien en zo won hij deze set ook met 3-0. Er moet een beslissende set aan te pas komen.

In de vijfde set wisten beiden darters geen druk te zetten op de legs van de ander. In de eerste leg kreeg boulton nog zes beurten om Bunting te breaken, maar Boulton stond nog op 160 en profiteerde dus niet. De volgende drie legs gingen allemaal in vijf beurten uit en beiden wisten hun eigen legs te houden. Er kwam dus een “fifth and final leg” en dit werd een prachtige leg. Bunting stond na negen pijlen op 84 en Boulton stond na evenveel pijlen op 81. Bunting wist de beste leg van de wedstrijd te produceren en gooide een 11-darter voor de wedstrijd. Hij mag het opnemen tegen James Wade.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Stephen Bunting: 92.98 / 35.71%
Andy Boulton: 95.36 / 33.33%

Mensur Suljovic 3-1 Matthew Edgar

Op de laatste dag van de tweede ronde kwam dan ook eindelijk Mensur Suljovic in actie op het WK. Hij had de bull ook gewonnen dus mocht hij ook nog eens beginnen. Mensur Suljovic had de eerste leg nog wel wat moeite op de dubbels. Matthew Edgar was scorend slecht begonnen en wist geen druk op Suljovic te zetten. Ondanks dat Suljovic een 21-darter gooide, stond Edgar nog steeds te wachten op 78. Na de eerste leg was Suljovic los, de tweede leg gooide hij een 14-darter en hij gooide een keurige 66-finish voor de eerste set.

De tweede set was een set met ontzettend keurige finishes. Matthew Edgar begon met een 108-finish in de eerste leg, Suljovic wist te antwoorden met een 90-finish. Terwijl Suljovic op tops stond te wachten, wist Edgar een 68-finish te gooien. Omdat Suljovic in de vierde leg ook weer een 77-finish uitgooide, kwam er een beslissende leg aan. Hier wist Edgar dit keer 64 uit te gooien met een pijltje op de dubbel. Edgar wint de tweede set en heeft tot nu toe slechts een pijltje op de bull gemist.

In de derde set wist Suljovic een niveautje of twee op te schalen. Met een set van ruim 110 gemiddeld in de derde set wist hij hem eenvoudig binnen te halen. Scorend kwam Matthew Edgar niet mee en hij moest deze set echt laten gaan. De eerste leg had Suljovic nog zes beurten nodig, maar de tweede leg ging in elf pijltjes en derde leg in veertien pijltjes. Edgar kon echt geen tegenstand bieden in deze set.

Suljovic liet in de vierde set zijn echte topniveau zien. De eerste gooide Suljovic een 140-finish en de tweede leg begon hij met twee maximale scores. Na uiteindelijk een 16-darter kwam Suljovic op matchpoint. Edgar mocht nog een legje pakken, maar daarna gooide Suljovic tops voor de wedstrijd. Suljovic gaat het de volgende wedstrijd opnemen tegen Gary Andersen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 98.18 / 45.83%
Matthew Edgar: 92.18 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kasper Markerink (Darts Actueel)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *