Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Van Gerwen draait wedstrijd toch om

Michael van Gerwen is de laatste Nederlander die in actie komt tijdens de eerste ronde van de World Matchplay 2021. In de laatste sessie van de eerste ronde komt Van Gerwen in actie tegen Damon Heta. Michael van Gerwen heeft de Nederlandse eer hoog te houden, aangezien de vier voorgaande Nederlanders allemaal verloren.

Wedstrijd komt niet los

Michael van Gerwen en Damon Heta hadden de grootst mogelijke moeite in de eerste sessie. Damon Heta wist vooral de eerste pijl niet te plaatsen en deze schoot vaak de vijf in. Van Gerwen kon de trippels ook niet vinden, in vijf legs wist hij maar 3 140+ scores te gooien en slechts één 180-er. Toch leek Van Gerwen weg te kunnen lopen, hij wist in de vierde leg te breaken met een 13-darter. Toch wist hij niet weg te lopen, hij liet Heta terug breken met een 17-darter.

Heta gooit belangrijke finishes

Michael van Gerwen hield Damon Heta in de wedstrijd. Heta kwam ook beter in de wedstrijd, de finishes hielpen ook hierbij. Na een break van Van Gerwen, wist Heta gelijk terug te breaken met een 68-finish en hij wist deze break ook te verzilveren met een 62-finish. Heta wist de sessie ook nog eens af te sluiten met een 84-finish. Hij won deze sessie met 4-1 en pakte vier legs achter elkaar. Damon Heta ging de tweede break in met een 6-4 voorsprong.

Van Gerwen weet tempo toch te vinden

In de derde sessie gaat Van Gerwen sterk van start. Hij startte met een 11-darter en een 84-finish om zijn leg te houden en een leg later gooide hij dezelfde finish voor de break. Met een 13-darter verzilverde hij de break ook en zo heeft Van Gerwen de wedstrijd weer helemaal omgedraaid. Vervolgens leek Heta kapot gespeeld, hij miste ook nog eens vijf pijlen op de dubbel en zo mocht Van Gerwen nog een keer breken. Heta mocht in de derde sessie nog een legje houden. De laatst leg begon ‘MvG’ ook nog eens met twee 180-ers. Na vijf gemiste matchdarts, ging de zesde er toch in. Michael van Gerwen maakte geen indruk, maar is wel als enige Nederlander door naar de tweede ronde.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Michael van Gerwen: 96.43 / 45.00%
Damon Heta: 90.65 / 43.75%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *