Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Dramatisch begin kost Van Gerwen de kop

Michael van Gerwen in na een wedstrijd alweer klaar op The Masters. Een heel zwak begin van de wedstrijd en moeizaam scorend werk kosten hem de wedstrijd. Met een 158, 150 en 148 finish wist hij zich in de wedstrijd te houden, maar in de laatste leg kwam hij toch tekort. Hij verliest van Jonny Clayton met 10-9.

Michael van Gerwen mocht het in de tweede ronde opnemen tegen Jonny Clayton. Michael van Gerwen was voor het eerst in lange tijd niet meer naar voren geroepen als de nummer een van de wereld nadat Gerwyn Price deze positie overnam. Van Gerwen zou ook met nieuwe pijlen gaan gooien. Jonny Clayton won gisteren een sterke pot met een last-leg decider van Jose de Sousa.

Jonny Clayton had de bull wel gewonnen en zal dus mogen beginnen aan de wedstrijd. Dat deed Jonny Clayton ook een stuk minder stroef dan Van Gerwen. Clayton mocht de eerste leg houden met een 20-darter en mocht vervolgens breaken met een 15-darter, terwijl Van Gerwen nog op 142 stond. De break verzilverde Clayton ook en zo stond Clayton alweer 3-0 voor. In de vierde leg komt Van Gerwen ook op het bord, hij heeft er zes beurten voor nodig gehad. Clayton hield zijn leg vervolgens wel gewoon waardoor hij met een 4-1 voorsprong de break inging.

Michael van Gerwen was ook in de tweede sessie geen “Mighty Mike.” Hij kon de scores niet vinden en kon zo kon hij ook geen breaks forceren. Jonny Clayton trok de wedstrijd goed naar zich toe. Michael van Gerwen weet de tweede sessie wel te winnen en zo blijft het bij een break van Jonny Clayton; 6-4. Michael van Gerwen sloot de sessie nog wel af met een 158-finish. Van Gerwen stond na deze sessie 91.47 gemiddeld te gooien. Clayton had na deze sessie 17 pijlen op de dubbel gehad en Van Gerwen had nog maar 8 pijlen op de dubbel gehad.

In de slotfase van deze wedstrijd moest Van Gerwen twee keer zien te breaken. Scorend blijft Clayton in deze wedstrijd sterker. In de twaalfde leg stond Clayton te wachten op 95 en had Van Gerwen een 150 nodig om zijn leg te redden. Van Gerwen kon totaal geen druk zetten op Jonny Clayton. De legs gingen allen volgens schema tot een stand bij 6-9 voor Clayton en hij op matchpoint kwam. De leg van Van Gerwen liet Clayton schieten en in zijn eigen leg leek hij ook niet meer in gevaar te komen. Toch produceerde Van Gerwen weer een 148-finish voor de eerste break, hij hield vervolgens zijn eigen leg ook en dus kwam er een beslissende leg. Jonny Clayton begon deze leg met twee keer 180. Dit bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. De derde matchdart ging raak en zo was het na een wedstrijd ook weer over voor Michael van Gerwen.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Michael van Gerwen: 96.56 / 64.29%
Jonny Clayton: 97.49 / 39.19%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *