Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Michael van Gerwen laat WK vorm zien met bijna 109 gemiddeld

Michael van Gerwen heeft een fantastische wedstrijd gewonnen van Ryan Murray. In de hele wedstrijd hebben spelers geen zes beurten gekregen om een leg te winnen en beiden spelers waren zeer sterk op hun eigen legs. Michael van Gerwen maakte uiteindelijk de minste schoonheidsfoutjes en wint de wedstrijd met 108.93 gemiddeld.

Michael van Gerwen mag dan eindelijk ook beginnen aan zijn WK, dit doet hij tegen Ryan Murray. Murray heeft al een eerste ronde partij gespeeld tegen Ilagan, hij deed dit met een gemiddelde van 87.11 en zou dus een niveautje omhoog moeten. Michael van Gerwen lijkt net op tijd zijn vorm gevonden te hebben voor het WK, hij won net voor het WK de Player Championship Finals.

Scorend fantastisch

Hoe het met de WK vorm van Van Gerwen zit, zou nu moeten blijken. Hij startte in ieder geval goed in de eerste set. Hij reeg de trippels aaneen en het was zeer overtuigend. Scorend stond Van Gerwen na vier beurten op een finish onder de 100. Het enige smetje op de eerste set zou nog de 37.5% op de dubbels zijn, waardoor Van Gerwen zijn gemiddelde niet heel hoog ziet uitvallen. Hij wint de set met 3-0 en gooide alle drie de legs een 15-darter. Murray kon het de eerste set niet bijbenen en kreeg in totaal een pijltje op de dubbel, hij miste de Bull en daardoor kon hij nog geen potten breken.

In de tweede set bood Murray veel meer tegenstand. Hij was vooral ontzettend goed op zijn eigen legs. Ook hij wist elke eigen leg na vier beurten onder de 100 te komen en ook hij wist de dubbels te gooien. Er werden ook mooie finishes gegooid deze set. Murray gooide 130 uit om zijn leg te houden en om op 2-1 te komen. Van Gerwen antwoorde de volgende leg met een 148-finish voor de 2-2. Murray bleek niet onder de indruk te zijn van Van Gerwen en gooide in de beslissende leg 61 uit. Michael van Gerwen zou nog een zware kluif kunnen krijgen aan Murray.

Ook in de derde set was het smullen geblazen. Michael van Gerwen gooide in de eerste leg achtereenvolgend 177, 140, 168 om vervolgens D8 in twee pijltjes te gooien. Hij startte dus met een 11-darter. Toch bleek Murray weer niet onder de indruk en hij hield zijn leg weer met een 13-darter. Michael van Gerwen hield zijn leg ook met een 15-darter. In de vierde leg begon Murray met een foutje, hij begon namelijk met 40. Dit soort foutjes mag je tegen Van Gerwen niet maken. Murray was ook niet in 15 darts uit en dat zorgde voor een break. Vervolgens wist MvG ook zijn eigen leg binnen 15 darts uit te gooien en dit leverde hem de set ook op.

In de vierde set zou Van Gerwen de tegenstander af willen schudden, maar hier blijk hij wel moeite mee te hebben. Murray wist de eerste leg te houden met een 12-darter en Van Gerwen kopieerde dit voor 1-1. In de derde leg van deze set had Murray één beurtje zonder trippel, was hierdoor niet in 15 darts uit en Van Gerwen strafte dit af. De volgende leg mocht Michael van Gerwen gaan gooien voor de wedstrijd. Hij stond naar drie beurten gewoon weer op 87, maar dit was toch de enige leg waar MvG niet binnen 15 pijlen uit was en hij mistte al drie matchdarts. Murray wist ook terug te breaken en zo kwamen we weer bij een beslissende leg. In deze leg miste Murray één pijltje op D10, Michael van Gerwen wist 76 uit te gooien met zijn vierde matchdart. Michael van Gerwen wint een fenomenale wedstrijd van ook een fantastische Murray.

Gemiddeldes / finishpercentages:
Michael van Gerwen: 108.93 / 41.67%
Ryan Murray: 95.14 / 42.86%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *