Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gerwyn Price eerste winnaar Belgian Darts Championship

Een dominante Gerwyn Price heeft in Hasselt zijn tweede titel van het jaar gepakt. Michael Smith werd met 8-3 verslagen.

Twee mannen in topvorm, een goed tempo en geweldig publiek: de finale van het allereerste Belgian Darts Championship beloofde een prachtig einde te krijgen. Michael Smith en Gerwyn Price moesten hier voor gaan zorgen. In de Premier League werd het 6-6, hier moest wel echt een winnaar komen. Smith mocht beginnen en deed dat uitstekend met een 14-darter, waarna Price sterk reageerde met een 12-darter. Beide mannen waren weer erg sterk begonnen en Smith onderstreepte dat met nog een 14-darter. ‘Bully Boy’ kreeg daarna de kans voor de eerste break, maar vanaf 79 miste hij een pijl op tops. Price kwam goed weg en zette de stand op 2-2. De Welshman pakte de leg daarna wel zijn kans. Smith miste twee pijlen op tops en Price profiteerde met een 112-finish. Met een 14-darter bracht hij het verschil op 2 legs, 4-2 in zijn voordeel. Het leek allemaal mis te gaan voor Smith, want hij verloor daarna weer zijn eigen leg. Hij miste de bull vanaf 86, waarna Price toesloeg met een finish van 59.

Een 14-darter betekende al de vijfde leg op rij voor Price, waardoor de stand op 6-2 kwam. Smith kwam er niet meer aan de pas. Zeker niet nadat Price weer een break pakte, dit keer met een 126-finish voor een 12-darter. De Welshman had nog één leg nodig, en hij mocht de volgende leg beginnen. Vanaf 122 kreeg hij ook al een matchdart op de bull, maar deze werd gemist. Smith sloeg toe en bleef in leven, 7-3. Met een 14-darter maakte hij het daarna wel af, nadat Smith twee pijlen op dubbel 16 miste. Het is de derde Euro Tour in de carrière van Price

Gerwyn Price: 100.03 / 53.33%
Michael Smith: 96.26 / 25%

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschaefer (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *