Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price: ‘Hij zal onder meer druk staan dan ik’

Gerwyn Price versloeg zondagavond in de halve finales van de World Grand Prix Dave Chisnall met 4-3. Na afloop sprak ‘The Iceman’ met Arjan van der Giessen.

Gerwyn Price kwam in de halve finales 3-1 in sets voor, maar zag Dave Chisnall toch terug komen tot 3-3. Dit kwam mede doordat Price een aantal legs niet snel opende: “Ik stond onder druk. Ik wist dat Dave goed stond te spelen, al had hij een beetje geluk. Hij won erg makkelijk twee sets, omdat ik niet kon openen. Ik wist dat ik meteen moest openen om hem onder de druk te krijgen, maar dat lukt niet. Ik denk dat ik best goed stond te spelen tot een 3-1 voorsprong in sets. Het was een moeilijke wedstrijd.”

Price treft in de finale de Nederlander Dirk van Duijvenbode, die tijdens zijn debuut meteen de finale bereikte. Echter wist Van Duijvenbode nog nooit van Price te winnen, en dat weet de Welshmen. “Hij zei een keer tijdens een Pro Tour toernooi tegen mij dat hij mij nog nooit had verslagen. Dat maakt niet heel veel uit, het is zijn eerste major. Ik heb al op veel meer majors gestaan, dus ik denk dat hij meer onder de druk zal staan dan ik. Als ik in de finale goed kan openen, denk ik dat ik de finale ga winnen.”

“Ik ben absoluut de favoriet om de finale te winnen. Toch zal ik hard moeten werken, je moet de openingsdubbels en einddubbels gooien en daarnaast moet het scoren ook nog goed lopen”, concludeert een zelfverzekerde Price.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *