Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gerwyn Price laat niets over van slecht spelende Wright

Na een 9-darter van Michael Smith kon de avond al niet meer stuk. Toch stond er nog een mooie wedstrijd op het programma: Peter Wright vs Gerwyn Price.

Gerwyn Price mocht aan de wedstrijd beginnen en pakte keurig de eerste leg (1-0). De regerend wereldkampioen Peter Wright deed hetzelfde via dubbel 11, ondanks druk vanuit de kant van de Welshman (1-1).

Gerwyn Price begon erg sterk aan de wedstrijd. Nadat hij in de derde leg de eerste 180’er van de wedstrijd wist te gooien, wist hij opnieuw zijn eigen leg te winnen (2-1). Ondertussen stond ‘The Iceman’ ruim boven 1oo+ gemiddeld te gooien. Na een zwakke wegzetbeurt van Wright kreeg Price de kans om 48 uit te gooien. Hij kwam uit op dubbel 16 in plaats van tops, maar dat bleek geen probleem te zijn voor Price. De eerste break van de wedstrijd was een feit (3-1).

Een 73-finish via dubbel 8 zorgde voor de uitbreiding van de voorsprong (4-1). De wereldkampioen zit dan toch echt in de problemen. Een zwakscorende Peter Wright gaf Gerwyn Price alle tijd om de derde leg op rij te pakken en opnieuw te breaken (5-1). Het eerste punt werd gepakt door Price nadat hij 40 wist uit te gooien (6-1). De winnende leg volgde direct hierna. Een zwakke Wright werd met gemak verslagen door een goed spelende PRice (7-1)

Gerwyn Price: 98.6/40%
Peter Wright: 83.6/50%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *