Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price

Gerwyn Price na eerste wereldtitel: ‘Het is een droom die uitkomt’

Gerwyn Price is de nieuwe wereldkampioen van 2021! De Welshmen versloeg zondagavond Gary Anderson met 7-3 in sets. Na afloop stond ‘The Iceman’ Arjan van der Giessen van RTL7 Darts te woord.

Gerwyn Price speelde een erg goede wedstrijd tegen Gary Anderson. De wedstrijd begon wat zenuwachtig, maar vanaf dat moment begon Price er beter in te komen. Bij 6-2 in sets kreeg Price al 9 matchdarts, die werden gemist waardoor Anderson terug kwam 6-3. Ook in de tiende set miste de Welshmen matchdarts, maar dat werd niet afgestraft door de Schot. Via dubbel 5 pakte ‘The Iceman’ zijn allereerste wereldtitel.

“Het is te gek. Wanneer ik de matchdarts kreeg, ik voelde precies hoe mijn vrouw en familie zich voelden. Het is verschrikkelijk. Ik zag steeds naar de tussenstand, het was 6-2 en toen werd het 6-3. Ik heb nog drie sets over, gelukkig miste Gary een aantal dubbels waardoor ik de dubbel 5 gooide voor de titel. Ik heb er nu ervaring mee, dus hopelijk komen er nog veel meer wereldtitels. Het betekent alles voor me”

“Ik begon niet al te best aan de partij, maar in het middenstuk van de wedstrijd begon ik beter te spelen en zette ik hem onder druk. Maar hoe meer ik aan het einde van de wedstrijd kwam, was het moeilijk om de dubbels te raken”, aldus een opgeluchte Gerwyn Price.

Naast de wereldtitel neemt Price ook de nummer één positie over van Michael van Gerwen. Voor het eerst in zeven jaar is er een nieuwe nummer één in de dartsport. Het volgende vertelde hij tegenover Arjan van der Giessen: “Ik heb er jaren van gedroomd om deze beker te winnen, net als veel andere spelers. Niet voor veel spelers komt de droom uit, voor mij wel. Ik kijk er nu al naar uit dat John McDonald mij gaat voorstellen als nummer één van de wereld, ook een droom die uitkomt. De eerste keer zal tijdens The Masters zijn.”

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *