Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - Nordic Darts Masters 2024

Gerwyn Price neemt wraak op Cross en wint in Kopenhagen

Gerwyn Price heeft afgelopen zaterdagavond de Nordic Darts Masters weten te winnen in Denemarken. In de finale versloeg hij Rob Cross met 8-5, waar hij afgelopen weekend nog van verloor in de finale. Lees hier meer.

Op vrijdagavond had van de acht geplaatste spelers alleen Peter Wright de eerste ronde niet overleefd, de Zweed Johan Engström wist de Schot met 6-5 te verslaan. De avond begon met een ijzersterke partij van Gerwyn Price. Met een gemiddelde van bijna 105 gunde hij Dimitri van den Bergh slechts één leg, met een 164-finish. In de tweede kwartfinale namen goede vrienden Michael Smith en Nathan Aspinall het tegen elkaar op. De wedstrijd werd in feite beslist in de tweede leg toen Smith met een 15-darter Aspinall direct wist te breaken. Deze break kon Aspinall niet meer ongedaan maken, ondanks dat hij in leg negen drie pijlen op dubbel één kreeg om terug te breaken. ‘Bully Boy’ won uiteindelijk met 6-3. De derde kwartfinale tussen Rob Cross en Stephen Bunting werd er één van hoog niveau. Beide heren eindigden op een gemiddelde van boven de 100, maar het was Cross die zijn momentum van de laatste paar weken vasthield en met 6-2 won. In de laatste kwartfinale had Luke Humphries weinig problemen met Johan Engström; 6-1. Vooral in de beginfase wist de Zweed de kansen die hij kreeg niet te pakken.

Price en Cross wederom naar finale

De eerste halve finale tussen Price and Smith was er één van geen bijzonder hoog niveau. Price wist in het begin van de wedstrijd direct al het verschil te maken. In de korte pauze stond het 5-1 voor de Welshmen, waarbij zijn beste leg een 16-darter was. Na de pauze gingen alle legs met de darts mee. Smith produceerde een 11- en 12-darter, maar moest toch toe zien hoe Price met een 113-finish de partij met 7-3 naar zich toe trok.

In de andere halve finale zagen we een herhaling van een halve finale in Amerika afgelopen weekend, Cross tegen Humphries. Waar vorige week Cross een 5-0 voorsprong nam, bleef Humphries dit keer dichterbij. Cross begon wel wederom goed door de eerste twee legs te pakken, maar zag Humphries met een 130-finish er 2-1 van maken. De volgende twee legs gingen naar Cross, voordat Humphries de laatste leg voor de pauze pakte voor een 4-2 tussenstand. Na de pauze brak Humphries meteen terug naar 4-3, maar het lukte hem vervolgens niet om de break te verzilveren. Twee 14-darters op een rij bracht ‘Voltage’ op matchpoint. Met een 13-darter hield Humphries nog wel zijn eigen leg, maar zag Cross de partij een leg later in het slot gooien; 7-4. Beide heren noteerden een gemiddelde van boven de 100; Cross 100,19, Humphries 101,04. Dit betekende dat we dezelfde twee spelers in de finale gingen zien als in de finale van de US Darts Masters.

Price stopt droogte en zegeviert in Denemarken

Price schoot uit de startblokken in de finale en profiteerde optimaal van de matige start van Cross. Zo gingen de eerste vier legs allemaal naar de Welshmen. Het leek ook nog eens 5-0 te worden, totdat Cross een geweldige 170-finish wist te produceren om op het scorebord te komen. Price hield vervolgens met een 88-finish zijn eigen leg, waardoor hij de pauze inging met een 5-1 voorsprong. Cross kwam beter uit de pauze dan Price. Price miste dubbels, waardoor Cross kon profiteren en mede dankzij een 10-darter terug kwam tot 5-4. Price kwam met een ijzersterk antwoord, met een 81-finish in 11 pijlen kwam hij op 6-4. Daarna gingen er nog twee legs met de darts mee, waarbij Price met een 100-finish op matchpoint kwam; 7-5. In leg 13 kreeg Cross één pijl op dubbel 16 om in de wedstrijd te blijven, maar werd gemist. Price bleef koel en wist zich via dubbel 2 te verzekeren van zijn eerste titel van 2024.

Uitslagen

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-1 Dimitri van den Bergh
Michael Smith 6-3 Nathan Aspinall
Rob Cross 6-2 Stephen Bunting
Luke Humphries 6-1 Johan Engström

Halve finales
Gerwyn Price 7-3 Michael Smith
Rob Cross 7-4 Luke Humphries

Finale
Gerwyn Price 8-5 Rob Cross

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *