Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price overrompeld Clayton en bereikt Premier League-finale

Gerwyn Price is de eerste finalist van de Premier League. De Welshmen had weinig moeite met zijn landgenoot Jonny Clayton, die zijn dag totaal niet had. ‘The Iceman’ won met maarliefst 10-2. Lees hier meer.

Gerwyn Price begon de play-offs als dé favoriet voor de titel. De Welshmen won vier weektitels en eindigde daarmee op de eerste plaatste op de ranking. Jonny Clayton eindigde op het nippertje op de vierde plaats, mede dankzij twee weekoverwinningen op een rij in Berlijn en Birmingham. Slechts één Welshmen kon de finale gaan halen.

Price creëert enorme voorsprong

Jonny Clayton begon dramatisch aan de eerste halve finale, daarentegen begon Gerwyn Price fantastisch. Met een 11-darter hield Price zijn eigen leg, waarna hij met een 16-darter Clayton brak. Deze break verzilverde hij ook, via dubbel 10 werd het 3-0. Deze voorsprong wist ‘The Iceman’ uit te breiden naar 5-0. In de zesde leg kwam Clayton dan eindelijk op het scorebord, met een 14-darter.

Nadat Price met een 12-darter zijn eigen leg hield, plaatste de Welshmen in de achtste leg opnieuw een break. Een 14-darter zorgde voor een 7-1 voorsprong. Met zijn vijfde 180’er produceerde hij een 11-darter om slechts twee legs verwijderd te zijn van zijn eerste Premier League-finale. De laatste leg voor de pauze ging naar ‘The Ferret’, na wat gemiste dubbels van Price kwam Clayton via dubbel 8 terug tot 8-2.

Price naar eerste Premier League-finale

Na een korte pauze begon Price aan leg 11, ondanks een maximale score van Clayton, was het Price die in 16 pijlen op matchpoint kwam. Het leek erop dat Clayton ook zijn eigen leg ging houden, hij stond na 12 pijlen op dubbel 13. Echter kreeg hij geen kans meer, met een geweldige 131-finish verzekerde Price zich van een 10-2 overwinning en een plaats in de finale van de Premier League!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 107,54 / 45,5%
Jonny Clayton: 90,19 / 40%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *