Search
Gerwyn Price

Gerwyn Price overtuigt met eerste titel van seizoen

Nadat Brendan Dolan op dag 1 van de Super Series twee succesvol was, was het dit keer Gerwyn Price die de titel pakte. Hij versloeg in de finale Luke Humphries. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

128 Tourcardhouders begonnen woensdagmiddag aan Players Championship 6 in Milton Keynes. Grote namen verloren al in de eerste ronde. Nathan Aspinall verloor bij Players Championship 5 van Lisa Ashton. Vandaag verloor Aspinall weer in de eerste ronde, maar nu van Richie Edhouse. Ook Raymond van Barneveld verloor in de eerste ronde. Hij stond met een grote voorsprong voor, maar toch verloor Van Barneveld van Luke Humphries. Ook Adrian Lewis verloor in de eerste ronde van het jonge talent Lewis Williams. Rob Cross verloor ook in de eerste ronde van de Nederlander Niels Zonneveld. Voor José De Sousa en Krzysztof Ratajski was de eerste ronde ook het eindstation.

Een ronde later moest Dirk van Duijvenbode tegen Gary Anderson. Deze partij won Van Duijvenbode gemakkelijk met 6-1. Lewis Williams won wel in de eerste ronde van Adrian Lewis, maar verloor wel weer in de tweede ronde van de nummer 3 van de wereld Peter Wright. In de tweede ronde moesten de twee Australiërs (Simon Whitlock & Damon Heta) tegen elkaar. Deze partij won Whitlock met 6-4. In de derde ronde verloor Jonny Clayton van een goed spelende Mervyn King. Ook Dave Chisnall verloor van Niels Zonneveld. Een ronde later verloor Mervyn King wel van Jamie Hughes. Ook Peter Wright sneuvelde bij de laatste 16, Humphries was te sterk.

De finale ging tussen de nummer 1 van de wereld Gerwyn Price en de UK Open Runner-up Luke Humphries. Price bereikte zijn eerste finale van het seizoen door Chris Dobey (6-2), Andrew Gilding (6-5), Rowby-John Rodriguez (6-1), Scott Mitchell (6-3), Michael Smith (6-3) en Brendan Dolan te verslaan. Humphries wist zijn allereerste Players Championship finale te behalen. Dit deed ‘Cool Hand Luke’ met overwinningen op Raymond van Barneveld (6-4), Ian White (6-5), Gordon Mathers (6-1), Peter Wright (6-4), Dirk van Duijvenbode (6-2) en Jamie Hughes (7-6).

Finale

De tweede finale van de week werd begonnen door Luke Humphries, die toch meteen zijn eigen leg meteen inleverde. Met een 87-finish in 12 darts plaatste Gerwyn Price meteen de break. Price verzilverde de break niet, want met een 13-darter brak Humphries terug. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In leg 5 brak Price opnieuw, met een 88-finish kwam hij 3-2 voor. Opnieuw wist de Welshmen de break niet te verzilveren, met een 79-finish brak de Engelsman terug naar 3-3. Een 14-darter zorgde voor de derde break op een rij, maar dit keer verzilverde ‘The Iceman’ de break wel voor een 5-3 voorsprong. Humphries kreeg problemen met het vinden van de triples, wat zorgde voor opnieuw een break. Deze break werd ook verzilverd waardoor de wereldkampioen op matchpoint kwam. Humphries gaf niet op, want met een 13-darter en een 126-finish kwam hij terug tot 7-5. In leg 13 maakte Price het wel af, via dubbel 10 won Price zijn eerste titel van het nieuwe seizoen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 102,25 / 47%
Luke Humphries: 97,08 / 38%

Nederlanders

In de eerste ronde verloren er een paar Nederlanders. Nederlanders die in de eerste ronde verloren waren: Derk Telnekes, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen, Berry van Peer, Lorenzo Pronk, Maik Kuivenhoven en Luc Peters. Martijn Kleermaker, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Zwaan verloren in de tweede ronde. Bij de derde ronde verloor Vincent van der Voort nipt van de Tsjech Karel Sedlacek. Ook Danny Noppert verloor in de derde ronde van de Nederlander Gino Vos. Voor Jermaine Wattimena stopte het ook in de derde ronde. Bij de laatste 16 verloor alleen Gino Vos van Michael Smith. Het beste Nederlandse resultaat was van Dirk van Duijvenbode en Niels Zonnveld. Beide Nederlanders verloren in de kwartfinale.