Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price pakt dubbel in Barnsley, Evans runner-up

Afgelopen middag werd Players Championship 6 gespeeld in Barnsley. Net als zaterdag wist Gerwyn Price de finale te halen, dit keer was Ricky Evans de finalist. Lees hier meer. 

Route naar de finale
De finale van Players Championship 6 ging tussen Gerwyn Price en Ricky Evans. Price bereikte zij tweede finale van het weekend door te winnen van Harry Ward (6-5), Zoran Lerchbacher (6-0), Josh Payne (6-0), David Pallett (6-3), Adrian Lewis (6-4) en Nathan Aspinall (6-4). Evans bereikte zijn derde finale bij de PDC ten koste van Adrian Gray (6-1), Scott Baker (6-2), Daryl Gurney (6-5), Krzysztof Ratajski (6-1), Kyle Anderson (6-4) en Danny Noppert (7-4).

Finale
De finale werd begonnen door Ricky Evans, maar werd met een 78-finish meteen gebroken door Price. Met een 14,13 en 17-darter was de Welshmen al op de helft van de nodige legs voor de titel; 4-0. Evans kwam vervolgens erg goed terug, met een 16,13 en 15-darter kwam ‘Rapid’ terug tot 4-3. Price bleef goed spelen en pakte met finishes van 60 en 105 een 7-3 voorsprong. In de elfde leg miste Price al een aantal matchdarts, Evans bleef in de finale met een 23-darter voor 7-4. Met een fantastische 170-finish sloot Price zijn tweede finale van het weekend winnend af; 8-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 97,0 / 40%
Ricky Evans: 87,8 / 31%

Nederlanders
De beste Nederlander van de dag was wederom Danny Noppert, hij haalde net als gisteren de halve finales. Jermaine Wattimena kende ook een goede dag, hij verloor in de kwartfinales van Nathan Aspinall. Benito van de Pas lijkt steeds weer beter in vorm te komen. Hij wist de laatste 16 te halen, en dat was een hele tijd geleden dat hij de laatste 16 behaalde op een vloertoernooi. Van de Pas wist o.a. Peter Wright te verslaan in de eerste ronde. Maik Kuivenhoven en Dirk van Duijvenbode kwamen tot de laatste 32.

Verrassingen
Net als zaterdag vlogen veel geplaatste spelers er in de eerste ronde eruit. De nummer 2 geplaatste Peter Wright verloor met 6-4 van Benito van de Pas in de eerste ronde. Ook voor Mensur Suljovic, Raymond van Barnevel en Michael Smith zat het toernooi er al in de eerste ronde op. Voor Ian White, Mervyn King, Glen Durrant, Dave Chisnall en Kim Huybrechts was de tweede ronde het eindstation. Rob Cross, Daryl Gurney en Simon Whitlock wisten hun eerste twee partijen te winnen, maar bij de laatste 32 was het voorbij voor de drie spelers. Danny Noppert, Nathan Aspinall en Ricky Evans wisten te profiteren van de vroege uitschakelingen van de topspelers. Noppert en Aspinall verloren allebei de halve finales, terwijl Evans de finale haalde waar ‘The Iceman’ te sterk was.

9-darter
Ook zondagmiddag werd er een 9-darter gegooid. Zaterdag wist Noppert er één te gooien, zondagmiddag kreeg hij er één tegen zich. Noppert speelde in de laatste 16 tegen Ritchie Edhouse. Edhouse begon de partij met twee keer 174 en stond na 6 darts op 153. Met een 153-finish gooide Edhouse een unieke 9-darter die nog nooit eerder op deze manier is gegooid! Edhouse wist ook nog een 10-darter te gooien, maar het mocht niet baten. Noppert wist de partij met 6-4 te winnen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *