Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Gerwyn Price pakt zijn derde Players Championship titel, Noppert 9-darter

Afgelopen middag werd in Barnsley de vijfde Players Championship gespeeld met 123 tourkaarthouders en 5 spelers van de Challenge Tour. Gerwyn Price en Gabriel Clemens bleven over om de finale te spelen. Lees hier meer.

Route naar de finale
Gerwyn Price en Gabriel Clemens wisten de finale van Players Championship 5 te bereiken. Voor Price is het een lange tijd geleden dat hij een finale van een vloertoernooi haalde. Hij deed dit met overwinningen op Marko Kantele (6-4), Madars Razma (6-2), Ryan Joyce (6-2), Jonny Clayton (6-5), Ian White (6-2) en Dave Chisnall (7-4). Clemens bereikte zijn tweede finale bij de PDC met overwinningen op Nathan Derry (6-4), Alan Norris (6-4), Ted Evetts (6-3), Ross Smith (6-4), John Henderson (6-4) en Danny Noppert (7-5).

Finale
De finale ging tussen een Welshmen en een Duitser, Gerwyn Price en Gabriel Clemens. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg miste Clemens een aantal dubbels, Price profiteerde en brak naar 2-1. Met een 72-finish verzilverde Price de break en kwam 3-1 voor. Met een 69-finish brak Price opnieuw, maar dit keer wist hij de break niet te verzilveren. Met een 56-finish brak Clemens terug naar 4-2. Met een geweldige 88-finish in 11 darts brak Price gelijk terug en kwam met een 60-finish op een 6-2 voorsprong. Met een 65 en 63-finish kwam ‘The German Giant’ nog wel terug tot 6-4, maar met twee 12-darters op een rij pakte Price zijn derde Players Championship titel in zijn carrière. Zijn laatste vloertitel was in mei 2016!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 109,7 / 57%
Gabriel Clemens: 92,4 / 36%

Nederlanders
De beste Nederlander van de dag was Danny Noppert. Hij bereikte de halve finales. Jermaine Wattimena verloor bij de laatste 32 met 6-4 van Ross Smith. Michael van Gerwen is dit weekend afwezig omdat hij zondag gehuldigd wordt bij zijn voetbalclub PSV! Raymond van Barneveld was wel aanwezig, maar verloor al in de tweede ronde van Steve Beaton met 6-3. Veertien Nederlanders verloren allemaal in de eerste ronde. Geen goede dag voor de Nederlanders dus!

Verrassingen
Veel geplaatste spelers verloren al snel in het toernooi. Zo verloren Premier League-spelers als Peter Wright, Michael Smith en Daryl Gurney al in de tweede ronde. Hetzelfde gold voor Adrian Lewis, Kyle Anderson en Robert Thornton die maar één partij wonnen op de zaterdagmiddag. Rob Cross, Glen Durrant en Mensur Suljovic verloren bij de laatste 16. Ryan Searle, Danny Noppert en Gabriel Clemens waren de verrassingen die ver kwamen in het toernooi. Searle bereikte de kwartfinales waar Noppert met 6-4 te sterk was. Noppert bereikte knap de halve finales, terwijl Clemens de finale verloor van Price.

9-darters
Zaterdagmiddag wist de debutant op het PDC-circuit Scott Baker een 9-darter te gooien. Dit deed hij in de laatste 32 tegen Dave Chisnall. Bij een stand van 2-2 wist Baker twee keer 180 te gooien en gooide 141 uit voor een perfecte leg! Ondanks die 9-darter en een gemiddelde van 110 in die partij wist Baker niet te winnen, Chisnall won met 6-3 en gooide 106 gemiddeld! Danny Noppert wist hetzelfde kunstje te flikken in zijn halve finale tegen Gabriel Clemens. Bij een stand van 2-1 gooide de Fries 180-180 en een 141-finish voor zijn eerste 9-darter bij de PDC. Net als Baker wist Noppert de partij niet te winnen, Clemens was met 7-5 te sterk.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.