Search

Gerwyn Price prolongeert International Darts Open, weer geen Euro Tour titel voor Cross

Gerwyn Price heeft zijn tweede Euro Tour titel gewonnen. In een spannende finale was hij met 8-6 te sterk voor Rob Cross.

De verdedigend kampioen tegen iemand die nog nooit een Euro Tour won: Gerwyn Price tegen Rob Cross. Ondanks zijn Wereldtitel en overwinning op de World Matchplay wist Cross nog nooit een Euro Tour te winnen, iets wat toch wel verrassend is. Hij mocht het vandaag voor het eerst in een finale opnemen tegen iemand anders dan Michael van Gerwen. Hij moest wel aanzien dat Price de wedstrijd mocht beginnen. Met een 14-darter pakte de Welshman meteen de voorsprong. Na drie gemiste dubbels kwam ook Cross op het bord. Met een 12-darter pakte ‘Voltage’ meteen de break, ondanks een 180 van Price. Met een 87-finish op de bull, gevolgd door een luide schreeuw, werd deze break snel ongedaan gemaakt door Price. Hij leek de voorsprong weer te gaan pakken, maar na drie missers op dubbel 9 gaf hij de kans aan Cross, die dit optimaal benutte. Met een 148-finish zette Cross nu wel door, de stand kwam op 4-2. Price volgde snel met een 12-darter en 121-finish.

Met een 17-darter hield Cross weer zijn eigen leg en zette hij weer een stap richting de titel. Price sloot aan met een 15-darter, waarna hij ineens toch een break pakte. In 17 pijlen zette hij de stand weer op 5-5. Hij pakte meteen door en hield zijn eigen leg, ondanks drie gemiste dubbels van Cross, waarvan 1 voor een 123-finish. Met een 13-darter herstelde Cross zich, waardoor het een best-of-3 werd voor de titel. Price won hier de eerste van in 15 pijlen. Cross leek er een beslissende leg uit te slepen, maar nadat hij dubbel 16 miste sloeg Price toch toe. Met een 108-finish won hij voor het tweede jaar op rij de International Darts Open.

Gerwyn Price: 93.04 / 38.1%
Rob Cross: 90.92 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)