Gerwyn Price schreeuwend langs Bunting naar de halve finales

De eerste kwartfinale van de zondagmiddag was tussen Gerwyn Price en Stephen Bunting. Twee mannen die tot nu toe hun goede vorm hebben laten zien op de Players Championship Finals, maar eentje moest er toch afvallen. Lees hier het wedstrijdverslag…

Price mocht beginnen aan de wedstrijd, maar het was Bunting die al gelijk een kansje kreeg voor de break. Hij mistte waardoor Price via een 75 finish alsnog zijn eigen leg kon houden. Hierna zorgde een Price wel voor een break, een 14 darter voor de 2-0. Echter was de 3e leg wel voor de man uit Liverpool, wat een 13 darter en een break betekende voor de 2-1. Ook deze break werd niet verzilverd want een 13 darter was voor Price genoeg om gelijk weer terug te breaken. De leg voor de pauze werd wel door Price gewonnen in 14 darts, hij verzilverde dus wel de break.

Beide mannen kwamen lekker uit de pauze met allebei een maximale score, maar het was Bunting die de leg binnen kon slepen voor de 4-2.  In de volgende leg stond de ‘Bullet’ te wachten op tops, maar een 82 finish voor Price zorgde ervoor dat hij zijn eigen leg kon houden in 15 darts. Een 116 finish (T19-19-D20) in de 8e leg betekende een break en de 6-2 voorsprong in het voordeel voor de man uit Wales. Deze break werd hierna ook verzilverd, een 13 darter voor de 7-2. Een maximale score was niet genoeg voor Bunting in de 10e leg, maar wel voor Price die ook een maximale score gooide en daarmee met een 8-2 voorsprong de tweede pauze in kon gaan.

Het was de Engelsman die gelijk een break bemachtigde na de pauze voor de 8-3. Alleen die break werd weer niet verzilverd door Bunting, een 15 darter betekende de 9-3 voor Price. De ‘Iceman’ maakt niet dezelfde fout als Bunting en verzilverd wel de break waardoor hij met een 10-3 overwinning van het podium kon stappen. Hij mag het in de halve finales opnemen tegen Chris Dobey of Raymond van Barneveld.

Gerwyn Price:
Gemiddelde: 108.75
Dubbelpercentage: 62.50% (10/16)

Stephen Bunting
Gemiddelde: 100.84
Dubbelpercentage: 37.50% (3/8)

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Gerwyn Price schreeuwend langs Bunting naar de halve finales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *