Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price slaat ook toe op Winter Series

Na een erg spannende finale heeft Gerwyn Price Players Championship 21 op zijn naam geschreven. Hij was met 8-6 te sterk voor Damon Heta, die weer veel indruk maakte.

Route naar de finale

Voor beide finalisten was de eindstrijd geen onbekend terein. Gerwyn Price is een veelwinnaar, Damon Heta won eerder dit jaar zijn eerste vloertitel. De man uit Australië maakte op weg naar de finale vandaag nog veel meer indruk dan tijdens de route naar zijn eerste titel. In vijf van zijn zes wedstrijd kwam zijn gemiddelde uit boven de 99. Toch kwam hij ook een paar keer goed weg. In de eerste ronde won hij nipt van Adrian Lewis, die zelfs nog een matchdart miste (6-5). Niels Zonneveld miste een ronde later ook één. In de laatste leg redde Heta zich met een 124-finish met Zonneveld op 44. Vanaf hier ging het makkelijker, en met gemiddeldes van 102.9 en 103.2 zette hij Justin Pipe (6-3) en Ross Smith (6-4) aan de kant. De verrassend sterke Krzysztof Kciuk werd met 6-2 in de kwartfinale verslagen, waarna hij in zijn slechtste wedstrijd van de dag van Callan Rydz won in de halve finale.

Gerwyn Price begon nog met een BYE, maar kwam daarna in ronde twee ook goed weg. Tegen Reece Robinson kwam hij 5-3 achter, maar toch won de Welshman 6-5. Makkelijke overwinningen op Gavin Carlin (6-1) en Jeff Smith (6-0) volgden, waarna ook Stephen Bunting werd verslagen (6-4). William O’Connor was zijn laatste obstakel richting de finale, een obstakel die met 7-3 werd genomen.

Finale

Damon Heta speelde twee PDC-finales en won beide. Maakte dit hem de favoriet voor vandaag? Dat antwoord moest blijken, maar hij won in ieder geval wel de bull. Hij werd echter meteen gebroken in 11 pijlen, maar door missers van Price brak hij een leg later meteen terug. Heta stoomde door en pakte de voorsprong met ook een 11-darter. De Australiër vergat in de legs daarna door te drukken. In plaats van 6-2 stond het na acht legs 4-4 en dat kon ‘The Heat’ zichzelf aanrekenen. Met een 12-darter sloeg hij wel weer toe om de voorsprong te pakken, maar hij werd gecounterd door een 15-darter van Price. Met een 14-darter brak de Welshman en zo kwam hij op 6-5. Drie missers later gaf hij echter zijn leg weer weg aan Heta. Toch ging de overwinning naar Price. Hij brak weer, overleefde in zijn eigen leg missers van Heta en sloeg toe op dubbel 2. Net als in de Autumn Series won hij zo weer een titel.

Gerwyn Price: 95.6 / 36%
Damon Heta: 94.3 / 29%

Nederlanders

Waar er op de eerste twee dagen steeds een Nederlanders in de halve finale stond, stranden onze landgenoten nu al voor de kwartfinale. Dekker en Van der Voort haalden nog de laatste 16, waren zij verloren van respectievelijk Stephen Bunting (6-4) en Ian White (6-3). Martijn Kleermaker was naast deze twee de enige in de laatste 32, hij verloor hier van William O’Connor (6-4).

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *