Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price snoept eerste titel af van Devon Petersen

Het einde van de Autumn Series komt in zicht. Dinsdagmiddag werd het vierde toernooi gespeeld in Niedernhausen. Wederom kwam er een nieuwe winnaar, in vergelijking met de eerste drie dagen. Lees hier meer.

Route naar de finale

Gerwyn Price werd de eerste finalist van Players Championship 17. Price begon met eenvoudige 6-1 overwinning op de halve finalist van maandag, Nick Kenny. In de tweede ronde had Price het lastiger, na een 3-4 achterstond won Price 3 legs op een rij voor een 6-4 overwinning tegen Martin Schindler. Bij de laatste 32 kwam de Welshmen 3-0 achter tegen Damon Heta, maar wist de partij uiteindelijk toch met 6-4 te winnen. Bij de laatste 16 gooide ‘The Iceman’ een gemiddelde van 104,9 om met 6-0 te winnen van Ryan Murray. In de kwartfinales produceerde Price opnieuw een 6-4 overwinning, dit keer op Mensur Suljovic. In de halve finales was Ryan Searle de tegenstander. Met een gemiddelde van 105,8 had Price geen moeite en won met 7-2.

Devon Petersen bereikte zijn allereerste finale bij de PDC. Petersen begon de dag met een makkelijke 6-2 overwinning op Robert Thornton. In de tweede ronde won Petersen de beslissende leg tegen Joe Murnan. Bij de laatste 32 bezorgde de Zuid-Afrikaan een whitewash aan Michael van Gerwen. Een ronde later werd ook Jermaine Wattimena slachtoffer, Petersen won 6-3. In de kwartfinales produceerde Petersen zijn beste partij van de Autumn Series tot zover. Met een gemiddelde van 110 werd er met 6-2 gewonnen van Nathan Aspinall. In de halve finales was zijn goede vriend en kamergenoot Joe Cullen de tegenstander. Na een 1-2 achterstand, won ‘The African Warrior’ 6 legs op een rij voor een 7-2 overwinning.

Finale

Devon Petersen wist de bull winnen en mocht daardoor zijn allereerste PDC-finale beginnen. Petersen produceerde in de eerste leg meteen scores van 180 en 168 om in 14 darts zijn eigen leg te houden. Met een 13-darter antwoordde Gerwyn Price perfect. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee. In de zesde leg plaatste Petersen de eerste break in 13 darts voor een 4-2 voorsprong. Petersen begon zijn eigen leg vervolgens met twee maximale scores. De zevende dart ging mis, maar via dubbel 2 werd de break verzilverd.

Price hield vervolgens in 17 darts zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 5-3. In de negende leg miste Price drie darts op dubbel 15 om terug te breaken, via dubbel 16 hield Petersen zijn eigen leg voor 6-3. Met een 13-darter hield Price opnieuw zijn eigen leg, waardoor hij de druk op de Zuid-Afrikaan hield. Met een 15-darter kwam ‘The African Warrior’ op matchpoint; 7-4. Met een 68-finish hield Price wederom zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 7-5. In leg 13 miste Petersen één matchdart, waardoor Price met een 78-finish terug brak naar 7-6. In leg 4 kreeg Petersen drie matchdarts op tops, maar gingen allemaal mis. Price profiteerde en maakte er via dubbel 12 er 7-7. De beslissende leg werd begonnen door de Zuid-Afrikaan, maar de Welshmen produceerde een 14-darter om de comeback compleet te maken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 92,3 / 47%
Devon Petersen: 98,4 / 35%

Nederlanders

Derk Telnekes was de beste Nederlander van de dag. Hij wist de kwartfinales te behalen, met o.a. een knappe overwinning op James Wade. In de kwartfinales was Joe Cullen met 6-3 te sterk. Jermaine Wattimena en Danny Noppert verloren bij de laatste 16 van respectievelijk Devon Petersen (6-3) en Nathan Aspinall (6-5). Michael van Gerwen verloor zijn derde wedstrijd van de dag, Petersen won met 6-0!

9-darter

James Wade wist de tweede 9-darter van de week te produceren. Dit deed hij in de tweede leg in zijn eerste ronde partij tegen Robert Collins. Wade begon met twee keer 180, gevolgd door een 141-finish voor de perfecte leg. In dezelfde leg gooide Collins ook twee keer 180, maar kreeg geen kans meer op 49. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6-3 gewonnen door ‘The Machine’

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *