Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price succesvol in Coventry met derde majortitel

Maandagavond stond de finale van de World Grand Prix in Coventry op het programma. De debuterende Nederlander Dirk van Duijvenbode mocht het gaan opnemen tegen de nummer 3 van de wereld, Gerwyn Price, in een best of 9 sets. Lees hier een wedstrijdverslag terug.

Sterk begin van Price

Gerwyn Price won de bull in de ingooiruimte en mocht daarom de finale van de World Grand Prix beginnen. Beide heren wisten meteen te openen in de eerste leg, maar met een 16-darter hield Price zijn eigen leg. Price begon met drie missers op de openingsdubbels, maar wist via dubbel 10 toch de break te plaatsen. Van Duijvenbode miste namelijk een 140-finish op dubbel 16. De set werd binnengehaald in 18 darts.

Super finishes in de tweede set

Na de pauze kreeg Price meteen de kans om te breaken, maar miste een 71-finish op tops. Van Duijvenbode stapte in en hield met een 70-finish zijn eigen leg. Price antwoordde goed, want met een 76-finish wist hij zijn eigen leg te houden. Van Duijvenbode wist in de derde leg niet in de eerste beurt te openen, waardoor Price met een 160-score optimaal profiteerde. Met een 77-finish plaatste Price te breaken. Echter wist Price een leg later niet in de eerste beurt te openen, waardoor de Nederlander met een 12-darter terug brak naar 2-2. In de beslissende leg openden beide heren gelijk, maar wist Price met een knappe 87-finish via de bull de set af te pakken van Van Duijvenbode.

Van Duijvenbode pakt set terug

Na de tweede pauze begon Van Duijvenbode als betere speler. Price opende niet en wist 92 niet uit te gooien, waardoor Van Duijvenbode via dubbel 6 de break plaatste. De break werd verzilverd met een 59-finish en werd het 2-0 in de derde set. In de derde leg kreeg ‘The Titan’ twee setpijlen, maar die werden gemist. Hierdoor hield Price met een 49-finish zijn eigen leg. Toch bleef Van Duijvenbode rustig en wist hij met o.a een openingsbeurt van 152 en dubbel 18 de derde set af te pakken van de Welshmen.

Van Duijvenbode opent niet, Price profiteert

Toch wist Van Duijvenbode dat goede gevoel niet door te zetten. Hij miste vijf openingsdubbels, waardoor Price met twee 180’ers en een 57-finish brak. Ook in de tweede leg had Van Duijvenbode moeite met openen, 6 pijlen op de openingsdubbel werden gemist waardoor Price eenvoudig op een 2-0 voorsprong kwam. In de derde leg kreeg de Nederlander de kans om zijn eigen leg te houden, maar mist hier ook drie darts op de dubbel. Met een 18-darter wist Price hiermee op een 3-1 voorsprong te komen in sets.

Price neemt afstand van de Nederlander

Na de derde pauze wist Price met een 88-finish zijn eigen leg te houden. Van Duijvenbode gooide een matige eigen leg, waardoor Price eenvoudig in 19 darts de break plaatste en op een 2-0 voorsprong kwam. In de derde leg begon Van Duijvenbode met 11 missers op de openingsdubbel, maar Price wist het niet af te pakken. Price gooide een single 19 in plaats van een single 7, waardoor Van Duijvenbode met zijn hoogste finish (135) van toernooi terug brak. Met een knappe 14-darter hield hij zijn eigen leg, waardoor het 2-2 werd. Price begon de beslissende leg echter wel met een 160-score. Price miste dubbel voor een 70-finish, maar Van Duijvenbode wist de set niet te pakken. Hij miste een 114-finish op tops, waardoor de Welshmen via dubbel 4 op een 4-1 voorsprong in sets kwam.

Van Duijvenbode houdt eigen set

Van Duijvenbode kwam goed uit de pauze, want met een 72-finish hield hij zijn eigen leg. Price produceerde in de tweede leg scores van 160-140-170 en wist met een 11-darter op 1-1 te komen. Price gooide in de leg van de speler uit ‘s-Gravenzande zijn zesde 180’er en kwam met een 56-finish op matchpoint. Toch wist ‘The Iceman’ het niet af te pakken in zijn eigen leg, hij opende niet in de eerste beurt. Van Duijvenbode stapte in en brak in 16 darts terug naar 2-2. Van Duijvenbode slaagde erin om als eerste speler een set te pakken tegen Price die eindigde in 3-2. Ondanks een 180’er van Price, wist Van Duijvenbode met een prachtige wegzetbeurt van 174 en dubbel 16 terug te komen tot 4-2 in sets.

Price maakt het in stijl af

Van Duijvenbode hield het niveau van de laatste twee legs vol, want hij wist Price meteen in de eerste leg te breaken. Met een knappe 74-finish in 12 darts werd de break verzilverd en zo kwam de Nederlander op een 2-0 voorsprong in de zesde set. Met een 18-darter hield Price zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 2-1. In de vierde leg opende Price niet in zijn eerste beurt, maar Van Duijvenbode profiteerde niet. Met een 16-darter brak Price terug en mocht zelf beginnen aan de vijfde leg. Met een prachtige 102-finish pakte Price zijn eerste World Grand Prix titel met een 5-2 (3-0,3-2,1-3,3-0,3-2,2-3,3-2) overwinning op Dirk van Duijvenbode.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 88,19 / 50%
Dirk van Duijvenbode: 87,07 / 44,44%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *