Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price succesvol in Niedernhausen, Doets halve finalist

Gerwyn Price heeft afgelopen zaterdagmiddag zijn tweede titel van het jaar op zijn naam geschreven. In het Duitse Niedernhausen versloeg hij Madars Razma met 8-4 in de finale. Kevin Doets bereikte zijn allereerste halve finale. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Afgelopen zaterdagmiddag stond het zevende Players Championship-toernooi op het programma, de eerste in Duitsland dit jaar. Veel spelers uit Engeland reisden dan ook niet af naar Niedernhausen. Veel spelers van de Challenge Tour kregen de kans om hun dienst te bewijzen.

Veel geplaatste spelers wisten hun eerste ronde te overleven. Dit gold niet voor Danny Noppert, Martin Schindler, Dimitri van den Bergh, Chris Dobey, Daryl Gurney en James Wade. Allemaal verloren ze in de eerste ronde. Een ronde later strandde het schip voor o.a. Simon Whitock en Dave Chisnall.

Van de top 16 geplaatste spelers wisten er 9 de bordfinale te halen. Dat was echter het eindstation voor Michael van Gerwen. Hij werd voor de tweede keer dit jaar verslagen door een speler zonder tourkaart, dit keer was Gary Blades met 6-3 te sterk. Scott Williams, de nummer één van de Challenge Tour op dit moment, was de tweede speler zonder tourkaart die de laatste 16 bereikten. De Engelsman deed hiermee goede zaken voor het WK. Gerwyn Price, Jose de Sousa, Rob Cross, Damon Heta, Luke Humphries en 6 Nederlanders voegden zich daar ook bij.

Twee spelers gooiden een perfecte leg in Niedernhausen. Jose de Sousa deed het in de laatste 32 tegen Keane Barry, terwijl Raymond van Barneveld het in dezelfde ronde deed tegen Adam Hunt op één van de livestreams. Beide heren wonnen de partijen met 6-5.

Uiteindelijk bleven Gerwyn Price en Madars Razma over in de finale van Players Championship 7. Price bereikte de finale na overwinningen op Connor Scutt (6-3), Ted Evetts (6-5), Geert Nentjes (6-1), Dirk van Duijvenbode (6-3) en Rob Cross (7-6). Cross kwam 6-2 voor tegen de Welshmen, maar kon vervolgens de winnende dubbel niet gooien en won Price vijf legs op een rij. Razma bereikte zijn derde Players Championship finale ten koste van Ricardo Pietreczko (6-4), Mervyn King (6-2), Jeff Smith (6-4), Luke Humphries (6-1), Gary Blades (6-3) en Kevin Doets (7-3).

Finale

De Let Madars Razma mocht de finale beginnen. Echter was Razma niet in 18 darts uit, waardoor Gerwyn Price via dubbel 12 meteen de break pakte. Die break verzilverde hij een leg later ook eenvoudig in 14 darts. Scorend kon Razma de nummer twee van de wereld niet bijhouden. Price kwam met legs in 13 en 15 darts al op een 4-0 voorsprong. In de vijfde leg kreeg Price opnieuw een pijl op de dubbel voor 5-0, maar een 138-finish werd nipt gemist. Razma gooide in zijn eigen leg 100 uit via dubbel 19 en hield zo ternauwernood zijn eigen leg voor 4-1. Een 15-darter zorgde er vervolgens voor dat Price het verschil op twee breaks liet houden. Een leg later kwam toch de derde break voor ‘The Iceman’, met een 15-darter werd het 6-1. Deze break werd ook verzilverd, dankzij een 84-finish kwam Price op één leg verwijderd van zijn tweede titel van 2022. Razma hield met een 59-finish nog wel zijn eigen leg. Leg 10 mocht Price beginnen, maar miste twee matchdarts. Met een knappe 84-finish brak ‘Razmatazz’ terug naar 7-3. Hij verzilverde de break ook, want met een 65-finish werd het 7-4. Daar bleef het bij, Price hield nu wel zijn eigen leg. Met een 16-darter stelde Price de 8-4 overwinning en de titel veilig.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 101,02 / 44%
Madars Razma: 93,05 / 29%

Nederlanders

Het werd een erg succesvolle dag voor de Nederlanders in Duitsland. In totaal wisten 6 Nederlanders de laatste 16 te bereiken. De 23-jarige Kevin Doets werd de beste Nederlander van de dag, hij bereikte de halve finale. In de laatste 16 versloeg hij Damon Heta met 6-5, inclusief een gemiddelde van 108. Dirk van Duijvenbode behaalde opnieuw een kwartfinale, daarin was Gerwyn Price te sterk. Geert Nentjes, Ron Meulenkamp, Damian Mol en Raymond van Barneveld strandden bij de laatste 16.

Uitslagen

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-3 Dirk van Duijvenbode
Rob Cross 6-3 Scott Williams
Madars Razma 6-3 Gary Blades
Kevin Doets 6-4 Jose de Sousa

Halve finales
Gerwyn Price 7-6 Rob Cross
Madars Razma 7-3 Kevin Doets

Finale
Gerwyn Price 8-4 Madars Razma

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *