Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Gerwyn Price veel te sterk voor Danny Noppert

De eerste wedstrijd van de vierde ronde op het hoofdpodium van de UK Open leverde meteen een mooie wedstrijd op. De Fries Danny Noppert nam het op tegen een Welshman, genaamd Gerwyn Price.

Ondanks dat Price gisteren in de Premier League niet het resultaat behaalde wat hij voor ogen had, begon hij wel scherp aan de wedstrijd. Hij mocht de eerste leg beginnen en behield deze door 74 met 2 darts uit te gooien. Ook de tweede leg werd een prooi voor “The Iceman”. Noppert mistte 1 pijl vanaf 116 om zijn leg te behouden en zag Price zijn eerste pijl in de dubbel 20 gooien. Price bleef Noppert met name scorend de baas. Met Noppert op 170 wist Price 64 uit te gooien en de stand naar 3-0 te brengen. Leg 4 was dan toch de leg dat Noppert zichzelf op het scorebord zette. 110 was nog teveel van het goede, maar in zijn daaropvolgende beurt wist de darter uit Joure de dubbel 10 te raken. Price bleef geconcentreerd doorspelen en gooide een sterke vijfde leg. Door onder andere een 180 score, liet Price na 12 darts 40 staan. Door deze met zijn eerste pijl te raken zorgde Price met een 13-darter voor de eerste onderbreking van de wedstrijd. Noppert eindigde de eerste sessie met een gemiddelde van slechts 83.

Na de onderbreking is het Noppert die leg 6 mocht beginnen. Hij zette 170 vakkundig weg op 36 en wist met zijn eerste pijl de stand terug te brengen naar 4-2. Ondanks de gewonnen leg leek Noppert nog steeds niet lekker in zijn spel te komen. Toch wist hij nog wel wat druk te zetten op Price met een 140 score om 69 over te laten. Price deed zijn bijnaam echter eer aan, want de ene pijl die “The Iceman” kreeg op dubbel 20 was raak. Noppert gooide in de achtste leg een 24 score en zag Price meteen voluit profiteren met zijn tweede 180 van de wedstrijd. De Welshman leek even niet te kunnen missen, want met een 126 finish zorgde hij via een 12-darter voor de break. Price zijn tempo ging omhoog en de wedstrijd leek zijn kant op te gaan want met wederom een 12-darter zorgde Price voor de 7-2 tussenstand. Toch wist “Noppie” nog iets terug te doen. Met beide spelers op dubbel 20 is het Noppert die het als eerst mag proberen. Door zijn eerste pijl te raken was de stand bij de tweede onderbreking 7-3.

De eerste leg van de derde sessie ging ook naar Gerwyn Price. Met een prima wegzet beurt kwam hij op dubbel 20 en deze dubbel bleek ook deze partij de Welshman enorm goed te liggen. Met een 8-3 voorsprong kon Price freewheelend naar het einde van de wedstrijd. Met een 81 finish kwam hij met 9-3 voor en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De dertiende leg bleek dan ook een formaliteit. Nadat Price eerst nog 2 wedstrijdpijlen had gemist vanaf 92, ging matchdart 4 wel raak en plaatste “The Iceman” zich voor de laatste 32 van de UK Open.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Gerwyn Price: 104.2 / 71%
Danny Noppert: 92.3 / 43%

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschaefer (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *