Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price veel te sterk voor Jeffrey de Zwaan

In de laatste kwartfinale van de World Grand Prix kwam Jeffrey de Zwaan in actie. Hij nam het op tegen in vorm Gerwyn Price. Lees hier een wedstrijdverslag terug.

Slechte start van De Zwaan

Jeffrey de Zwaan mocht de laatste kwartfinale beginnen, maar gaf de leg meteen af aan Price die in 18 darts brak. In de tweede leg kreeg De Zwaan drie pijlen op de dubbel om terug te breaken, maar miste. Price profiteerde en kwam via dubbel 10 op een 2-0 voorsprong. De derde leg was een magistrale 12-darter van de Welshmen, met een 12-darter pakte hij eenvoudig de eerste set.

Price pakt ook set twee

Price kwam goed uit de pauze, want met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. De Zwaan hield in de tweede leg zijn eigen leg, waardoor hij ook op het scorebord kwam. Met een knappe 13-darter kwam Price 2-1 voor, waarna De Zwaan via dubbel 8 er 2-2 van maakte. De Zwaan was pas met zijn derde dubbel in, en van dat voordeel profiteerde Price die met een 60-finish op een 2-0 voorsprong kwam.

De Zwaan vecht terug

Na de tweede en laatste pauze beginnen beide heren wat rommelig, beide heren missen pijlen op de dubbel voor de eerste leg. Uiteindelijk hield De Zwaan via dubbel twee zijn eigen leg. Met een 17-darter kwam Price eenvoudig langszij. In de derde leg kreeg Price om wederom te breaken, maar miste een 127-finish op de bull. De Zwaan hield met een 100-finish zijn eigen leg. Price kreeg in zijn leg 128 niet uit, waardoor De Zwaan in 14 darts de derde set pakte.

Price begon goed aan de vierde set en hield in 17 darts zijn eigen leg. Price miste in de tweede leg drie openingsdubbel, waardoor De Zwaan in 16 darts zijn eigen leg hield. Met een knappe 14-darter kwam ‘The Iceman’ op matchpoint. In de vierde leg wist De Zwaan weinig triples te gooien, waardoor Price met een prachtige 164-finish de overwinning pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 90,08 / 40%
Jeffrey de Zwaan: 82,33 / 31,58%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *