Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Gerwyn Price verslaat Dave Chisnall in een thriller

Afgelopen zondagavond werden de halve finales van de World Grand Prix gespeeld. De tweede halve finale ging tussen Gerwyn Price en Dave Chisnall. Lees hier alles terug.

Spannende start

Gerwyn Price mocht de partij beginnen. Beide heren gooiden een maximale score in de eerste leg, maar het was Price die in 14 darts zijn eigen leg hield. Dave Chisnall wist goed te antwoorden, met een 14-darter kwam hij op 1-1. In de derde leg kreeg Chisnall de kans om te breaken, maar miste twee pijlen op dubbel 19. Price hield via dubbel één zijn eigen leg. Chisnall hield eenvoudig ook zijn eigen leg, waardoor het 2-2 werd. Price gooide vervolgens een sterke vijfde leg en pakte de eerste set in 13 darts.

Chisnall houdt ook eigen set

Na de pauze misten beide heren veel dubbels om de eerste leg te pakken, uiteindelijk was het Chisnall die via dubbel twee op een 1-0 voorsprong kwam. De eerste break van de partij kwam op naam van Chisnall, met een 13-darter brak hij Price en met een 86-finish pakte de Engelsman de tweede set.

Price wint set na achterstand

Chisnall kwam wederom als beste uit de pauze, hij brak Price in de eerste leg met een 130-finish in 12 darts. De break werd vervolgens verzilverd met een 88-finish, terwijl Price twee darts op de dubbel had gemist. Met een 18-darter hield Price zijn eigen leg. In de vierde leg wist Price met een knappe 104-finish terug te breaken naar 2-2. In de beslissende leg van set 3 miste Chisnall dubbel 10 voor een 128-finish, waarna Price via dubbel 6 alsnog de set pakte.

Price slaat een gaatje

Price ging goed door in de vierde set, want met een 58-finish brak hij Chisnall. Echter brak Chisnall een leg later meteen terug met een 122-finish. Chisnall wist een leg later niet te openen, waardoor ‘The Iceman’ met een 13-darter wederom de break plaatste. In de vierde leg miste Price tops voor de set, Chisnall brak met een belangrijke 113-finish terug naar 2-2. In de beslissende leg produceerde Price een 180’er en wist in 13 darts op een 3-1 voorsprong te komen in sets.

Chisnall vecht zich terug

Na de pauze begon Price goed aan zijn eigen set, met een 104-finish hield hij zijn eigen leg. Met een 74-finish antwoordde Chisnall prima en kwam daarmee op 1-1. Price begon in de derde leg met 6 missers op de openingsdubbels, waardoor Chisnall via dubbel 6 de break plaatste. Ook in de vierde leg opende Price niet meteen, Chisnall pakte via dubbel 18 de set af van Price; 3-2.

Na de laatste pauze hield Chisnall zijn eigen leg in 16 darts. Price gooide vervolgens een 15-darter in zijn eigen leg voor 1-1. In de derde leg miste de Welshmen 9 openingsdubbels, waardoor Chisnall met een knappe 104-finish op een 2-1 voorsprong kwam. Price miste in de vierde leg vervolgens een 88-finish, waardoor Chisnall er via dubbel 10 3-3 in sets van maakte.

Beslissende leg geeft doorslag

De beslissende set begon rommelig, omdat beide spelers een aantal dubbels miste om de leg te pakken. Het was toch Chisnall die via dubbel 16 meteen de break plaatste. In de tweede leg stond Chisnall na 12 darts op 74, maar dankzij een geweldige 130-finish brak Price meteen terug. Met een 69-finish hield hij vervolgens zijn eigen leg en kwam daarmee op matchpoint. Via dubbel één wist ‘Chizzy’ een beslissende leg af te dwingen. In die beslissende leg produceerde Chisnall scores van 180 en 138, waardoor hij na 9 darts op 68 stond. De Engelsman kreeg drie matchdarts, maar miste. Price profiteerde en pakte via een 56-finish alsnog de 4-3 (3-2,0-3,3-2,3-2,1-3,1-3,3-2) overwinning in sets en een plaats in de finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 92,38 / 34,15%
Dave Chisnall: 94,40 / 40,48%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *