Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Gerwyn Price Grand Slam of Darts 2021

Gerwyn Price voltooit hattrick: derde Grand Slam-titel

Voor de derde keer in zijn carrière heeft Gerwyn Price de Grand Slam of Darts gewonnen. De Welshman vernederde Peter Wright in de finale: 16-8.

Een prachtig affiche om de Grand Slam of Darts 2021 af te sluiten: Gerwyn Price vs Peter Wright. Net als twee jaar geleden stonden beiden mannen tegenover elkaar in de finale van dit prestigieuze toernooi, alleen gebeurde dat dit keer als nummer één en twee van de wereld. Voor de halve finales was Price als grote favoriet, maar Wright maakte indruk bij de laatste 4. Price wilde meteen laten zien dat hij toch de te kloppen man was: met een 140-finish begon hij flitsend. Legs in 14 en 13 pijlen later stond het al 3-0, de intenties van de Welshman waren duidelijk. Wright kwam op het bord door ook een 13-darter te produceren, maar bij de eerste pauze stond het wel gewoon 4-1.

Indrukwekkende Price stoomt door

De Schot kon aan de bak. Met legs in 17 en 15 pijlen deed hij ook zeker iets aan zijn achterstand, maar daarna ging alles de verkeerde kant uit voor ‘Snakebite’. Price reeg legs in 14, 14 en 10 pijlen aan elkaar, waarna een 13-darter hem nog maar weer eens een leg opleverde. De stand kwam op 8-3, Price had de volledige controle over deze finale in handen. Het leek eenrichtingsverkeer te worden: ‘The Iceman’ gooide nog een 13-darter, gevolgd door een leg in 16 pijlen. Eindelijk wist Wright weer een leg te winnen en het momentum van de Welshman te breken, maar een 13-darter van Price stond het gewoon 11-4. Wright had deze pauze hard nodig, maar de overwinning leek al buiten zicht. De Schot kwam slechts tot een gemiddelde van 89, terwijl Price op 105 stond.

Derde Grand Slam voor Price een feit

Met een 10-darter liet Wright weer een teken van leven zien. Hij had een wonder nodig om nog wat van de wedstrijd te maken en met dit teken liet hij zien er nog in te geloven. Price geloofde echter dat hij dicht bij de titel was, en met een 14-darter kwam hij weer dichterbij de zege. Wright deed weer iets terug, maar legs in 13 en 14 later was het alweer 14-6. Nog een 13-darter brachten hem op matchpoint. Zijn eerste matchdart, op dubbel vijf, werd een leg later gemist, nummer twee tot vijf ook. Toch kwam die titel er gewoon. Met een eindstand van 16-8 sloopte hij Wright wederom, net als in 2019. Voor de derde keer won hij zo de Grand Slam of Darts: zijn palmares wordt steeds mooier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 103.9 / 47.06%
Peter Wright: 91.51 / 44.44%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *