Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price - Hungarian Darts Trophy 2021

Gerwyn Price wint eerste Euro Tour in Hongarije

Gerwyn Price heeft in Hongarije de eerste European Tour van het jaar op zijn naam geschreven. In de finale liet hij niks heel van Michael Smith: het werd maar liefst 8-2.

De fans in Hongarije verdienden een mooie finale na een geweldig weekend, en met Gerwyn Price en Michael Smith leken ze dat zeker te krijgen. Price was in gang geschoten in de halve finale, Smith speelde het hele weekend al goed. De Welshman trok meteen de lijn van zijn vorige wedstrijd door: met een 12-darter startte hij explosief. Nog een 12-darter volgde, dit keer met een 130-finish met Smith op 42. De Engelsman sloeg echter meteen terug. Hij miste nog de bull voor een 170-finish, maar hij tekende alsnog voor een 14-darter.

Price laat niks heel van Smith

De stand werd weer gelijk getrokken in leg vier, al had Smith daar wel drie missers van Price voor nodig. Price leek hier echter niet van in de war: hij volgde dit op met legs in 12 en 14. Met een gemiddelde van 114 maakte hij weer veel indruk. Nog een 14-darter later sloeg hij al een gat van drie legs. Hij leek niet te stoppen, wat erg frustrerend was voor Smith. Weer gooide de ‘The Iceman’ een 14-darter, weer pakte hij een leg af van Smith. Het leek erop of de Welshman een abonnement had op 14-darters: ook in leg negen was het raak in dit aantal pijlen, zijn vierde 14-darter op rij. Op matchpoint lukte dit echter niet meer. Hij miste drie pijlen op de dubbels, maar doordat Smith dit ook deed kreeg hij nog een kans. Met een 16-darter maakte hij het af: met een dikverdiende 8-2 overwinning won Price zo zijn vierde Euro Tour.

Gerwyn Price: 108.74 / 38.1%
Michael Smith: 92.17 / 25%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *